Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Lista, lista, lista i efekty specjalne...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

"Źródło" muszę obejrzeć ! :) Już sama muzyka jest wystarczającym powodem, a cała reszta którą o nim czytałam na www.filmweb.pl świadczy o tym że on (film) jest stworzony właśnie dla mnie ;)))

Jak i pozostałe filmy tego reżysera (Zapaśnik, Requiem for a dream, Pi) - też są świetne, ale Żródło szczególnie :)

W sumie warto zobaczyć Avatara, ale tylko w 3D, bo sama fabuła nie jest aż tak interesująca.

pozdr. a

Ja tylko podrzucę (sic!) pajączka i spadam ;)
www.youtube.com/watch?v=Zdj9vMH4BfQ

Pozdrawiam.

PS. Pi widziałem po raz pierwszy na małym czarno-białym telewizorku marki Юность
(Miałem kiedyś taki odchył, że wstawiłem to do pokoju, na szczęście już mi przeszło)
- wrażenie piorunujące (włącznie z bólem głowy jak u bohatera filmu ;)),
oglądanie tego na nowszym sprzęcie to już nie było to samo.

"Źródło" muszę obejrzeć ! :) Już sama muzyka jest wystarczającym powodem, a cała reszta którą o nim czytałam na www.filmweb.pl świadczy o tym że on (film) jest stworzony właśnie dla mnie ;)))

Oj, nie zgodzę się. Lata niepowodzeń związanych z realizacją tego filmu odcisnęły na nim poważne (!) piętno. Przeogromny przerost formy nad treścią. Genialna muzyka w wykonaniu Mogwai i Kronos Quartet skomponowana - jak zwykle u Aronofskiego - przez Clinta Mansella to jedyna ciekawa rzecz, którą można w nim polecić. Sztukę dla sztuki tworzył Jodorowski i u niego różnorodne zabiegi wizualne są zrozumiałe, u Aronofskiego w The Fountain - odnoszę wrażenie - mają ukryć dziury fabularne i nielogizmy. Ja wiem o czym jest film, że to poetyckie, magiczne etc, ale jest mnóstwo filmów traktujących o życiu-śmierci, które są zdecydowanie bardziej warte polecenia.

Agatko, na filmweb nie powinno się wchodzić :) Na tej stronie niczego sensownego o filmach nie można się dowiedzieć.

P.S. Jesteśmy z A. w trakcie odświeżania filmów studia Ghibli - Księżniczka Mononoke, Spirited Away, Ruchomy zamek Hauru, Mój sąsiad Totoro. W kolejce Grobowiec świetlików i Kiki's delivery service. To są filmy! Niezwykłe, przepiękne, alegoryczne, mądre historie plus ręcznie malowane tła (nie to co kilka drzewek u Disneya) i cudaczne stworzenia prosto z japońskich wierzeń. Oglądam już enty raz i wciąż powala mnie na kolana.

Oj, nie zgodzę się. Lata niepowodzeń związanych z realizacją tego filmu odcisnęły na nim poważne (!) piętno. Przeogromny przerost formy nad treścią. Genialna muzyka w wykonaniu Mogwai i Kronos Quartet skomponowana - jak zwykle u Aronofskiego - przez Clinta Mansella to jedyna ciekawa rzecz, którą można w nim polecić. Sztukę dla sztuki tworzył Jodorowski i u niego różnorodne zabiegi wizualne są zrozumiałe, u Aronofskiego w The Fountain - odnoszę wrażenie - mają ukryć dziury fabularne i nielogizmy. Ja wiem o czym jest film, że to poetyckie, magiczne etc, ale jest mnóstwo filmów traktujących o życiu-śmierci, które są zdecydowanie bardziej warte polecenia.

Agatko, na filmweb nie powinno się wchodzić :) Na tej stronie niczego sensownego o filmach nie można się dowiedzieć.

No to dawaj linki warte polecenia ;P (filmowe stronki)
Ja taki ciumok jestem, bo juz swoje latka mam ;) To proszę rzucic na mnie trochę światła ;))
A źródełko i tak se obejrzę, choćby po to żeby mieć własną opinię na temat tego filmu, a muza do niego tez mnie ciągnie...

A gdzie można się dowiedzieć ?:)
pozdr. a

Nawet filmosferze nie ma takiej kichy jak na filmweb (bo filmweb bije wszystko na głowę, już lepsza stopklatka). Żeby się czegoś sensownego dowiedzieć wchodzę tu www.rottentomatoes.com a z polskich najlepsze jest movieforum.