teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 gdy smycz oszustwa dociska wtulasz w nadzieję bezradność chciałbyś ukołysać pocałunkami otaczający świat choć na chwilę zatrzasnąć od zewnątrz kartką nie przeszkadzać zapas piękna złowić na przetrwanie choć na skalistym brzegu twardy grunt kaleczy stopy a urobek mimo wysiłków wciąż marny kłamstwo można przegryźć prawdą
Magda_Tara Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Krysiu, ale krysiny ten wiersz! to komplement, oczywiście. uciekam od Ciebie, bo łza się kręci w oku zatęskniłam :* :)
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, Magduś, co ja z Tobą mam! Sto pociech! Moja Ty rzewna, nie wilgotniej, proszę! Ale jeśli tęsknisz, to co innego...przyłączam się ochotnie :) Dziękuję Magdziuś za komplement :)))) Ściskam!!! :*
Grażyna_Kudła Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 oj tak Krysiu, chciałoby się nieraz zatrzasnąć drzwi tą kartką... przed sobą samą pięknie! a jaka puenta, mniam... :) pozdrawiam ciepło Grażyna
ecco sono Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..."a życie tych stanów przemijaniem"...tak kiedyś, gdzieś napisałam....znajdę to "wrzucę"... Bardzo mi się podoba ;-)
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..."a życie tych stanów przemijaniem"...tak kiedyś, gdzieś napisałam....znajdę to "wrzucę"... Bardzo mi się podoba ;-) dziękuję pięknie Ecco :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz? myślę, że czasem trzeba choć na chwilę "zatrzasnąć" się i wywiesić kartkę z napisem "nie przeszkadzać", to jedyny sposób, żeby pozbierać myśli i umocnić się a potem ..."ciach" prawdą... tylko ech, nie każdy to potrafi...do tego potrzeba odwagi dziękuję Grażuś za "mniam" :):) serdeczne ciepełko - Krysia
bestia be Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 bardzo ładny wiersz a puenta SUPER szacuneczek be
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ho ho, jak widzę spodobalo Ci się "przegryzanie"... a tak poważnie bardzo dziękuję przede wszystkim za wierność i za to slę specjalny uśmiech :))))))))))))))))) serdecznie i ciepło - Krysia
Anna_Para Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Krysiu, jak zawsze podajesz czysto i bezbłędnie celnie receptę na zaplątanie! Czemu ciągle myślę, że mówisz do mnie? Dzięki, Para:)
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, chyba każdy ma w życiu "jakoweś tam" zaplątania, najczęściej z powodu jakiejś, drobnej lub większego kalibru nieprawdy. Coś trzeba z tym zrobić? Im szybciej, tym lepiej. Hehe, "myślisz, że mówię do Ciebie"? To nie ja, to wiersz... Dziękuję. :):) Serdecznie i cieplutko - Krysia
bestia be Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Krysiu w Twoich wierszach jest zawsze jakieś , przesłanie motto itp opierasz swoje odczucia na rzeczywistości, albo jakiś dziełach , ba Masz iskrę bożą w swojej poezji, ale zacznij wreszcie pisać w Z szacuneczek be
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Ładny wiersz, dwuznaczna puenta. "Przegryźć" smycz - kłamstwo, wyzwolić się, albo jak nie można inaczej, to niesmaczne kłamstwo "przegryźć", czyli przekąsić czymś smacznym. Serdecznie pozdrawiam - baba
łysy taytanczyk Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 zagadkowo, mocno, prawdziwie. Tego się oczekuje po dobrym wierszu. Zdrówka!
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż wart bylby wiersz bez przesłania, ot, zlepek słów. Nawet lekkie wierszyki z przymrużeniem oka powinny mieć coś do przekazania. Tak uważam. Po prostu tak jak w życiu, w wierszach dzielę się rzeczywistością poznaną z autopsji lub w kontaktach międzyludzkich. Nie pierwszy raz namawiasz mnie do publikowania w Z. Czasem tam zaglądam, czytam i ...prawdę mówiąc wciąż nie znajduję ...sprzyjającej aury. W P czuję się jak w gronie przyjaciół. Piszemy, czytamy, komentujemy swobodnie tak jak czujemy bez złośliwości do autora (poza sporadycznymi wypadkami). Nie lubię konfliktów i podobnie jak w życiu, dobieram sobie umiarkowane klimaty, unikam zaś tsunami :):) Dziękuję. :):):) Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie dlatego "przegryźć" :):) Dziękuję Izo. Cieplutko (prawie wiosennie) pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I postawiłeś uroczą "kropkę". Cieszę się, że wiersz spełnił Twoje oczekiwania. Wzajemnie zdrówka uroczy Łysy! Dziękuję. :):) Krysia
bestia be Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż wart bylby wiersz bez przesłania, ot, zlepek słów. Nawet lekkie wierszyki z przymrużeniem oka powinny mieć coś do przekazania. Tak uważam. Po prostu tak jak w życiu, w wierszach dzielę się rzeczywistością poznaną z autopsji lub w kontaktach międzyludzkich. Nie pierwszy raz namawiasz mnie do publikowania w Z. Czasem tam zaglądam, czytam i ...prawdę mówiąc wciąż nie znajduję ...sprzyjającej aury. W P czuję się jak w gronie przyjaciół. Piszemy, czytamy, komentujemy swobodnie tak jak czujemy bez złośliwości do autora (poza sporadycznymi wypadkami). Nie lubię konfliktów i podobnie jak w życiu, dobieram sobie umiarkowane klimaty, unikam zaś tsunami :):) Dziękuję. :):):) Serdecznie i ciepło - Krysia Ja też tam źle się czuję i znasz moje zdanie na ten temat, jednak Twoja wola, ale by mi było miło, gdyż Z idzie w zatracenie Sorki iż nie przebywam w P , nie mam czasu , tylko warsztat i ...... acha mówię ,, Prosto w oczy":):):) szacuneczek be
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż wart bylby wiersz bez przesłania, ot, zlepek słów. Nawet lekkie wierszyki z przymrużeniem oka powinny mieć coś do przekazania. Tak uważam. Po prostu tak jak w życiu, w wierszach dzielę się rzeczywistością poznaną z autopsji lub w kontaktach międzyludzkich. Nie pierwszy raz namawiasz mnie do publikowania w Z. Czasem tam zaglądam, czytam i ...prawdę mówiąc wciąż nie znajduję ...sprzyjającej aury. W P czuję się jak w gronie przyjaciół. Piszemy, czytamy, komentujemy swobodnie tak jak czujemy bez złośliwości do autora (poza sporadycznymi wypadkami). Nie lubię konfliktów i podobnie jak w życiu, dobieram sobie umiarkowane klimaty, unikam zaś tsunami :):) Dziękuję. :):):) Serdecznie i ciepło - Krysia Ja też tam źle się czuję i znasz moje zdanie na ten temat, jednak Twoja wola, ale by mi było miło, gdyż Z idzie w zatracenie Sorki iż nie przebywam w P , nie mam czasu , tylko warsztat i ...... acha mówię ,, Prosto w oczy":):):) szacuneczek be "prosto w oczy" ...i to jest cenne :) pozdrówki wieczorne :):) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi