Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

prosto w oczy

Rekomendowane odpowiedzi

gdy smycz oszustwa dociska
wtulasz w nadzieję
bezradność

chciałbyś ukołysać pocałunkami
otaczający świat choć na chwilę
zatrzasnąć od zewnątrz

kartką nie przeszkadzać
zapas piękna złowić
na przetrwanie

choć na skalistym brzegu
twardy grunt kaleczy stopy
a urobek mimo wysiłków
wciąż marny

kłamstwo można przegryźć
prawdą

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wiesz? myślę, że czasem trzeba choć na chwilę "zatrzasnąć" się i wywiesić kartkę z napisem "nie przeszkadzać", to jedyny sposób, żeby pozbierać myśli i umocnić się a potem ..."ciach" prawdą... tylko ech, nie każdy to potrafi...do tego potrzeba odwagi
dziękuję Grażuś za "mniam"
:):)
serdeczne ciepełko -
Krysia

Aniu, chyba każdy ma w życiu "jakoweś tam" zaplątania, najczęściej z powodu jakiejś, drobnej lub większego kalibru nieprawdy. Coś trzeba z tym zrobić? Im szybciej, tym lepiej.
Hehe, "myślisz, że mówię do Ciebie"? To nie ja, to wiersz...
Dziękuję.
Serdecznie i cieplutko -
Krysia

Cóż wart bylby wiersz bez przesłania, ot, zlepek słów. Nawet lekkie wierszyki z przymrużeniem oka powinny mieć coś do przekazania. Tak uważam. Po prostu tak jak w życiu, w wierszach dzielę się rzeczywistością poznaną z autopsji lub w kontaktach międzyludzkich.
Nie pierwszy raz namawiasz mnie do publikowania w Z. Czasem tam zaglądam, czytam i ...prawdę mówiąc wciąż nie znajduję ...sprzyjającej aury. W P czuję się jak w gronie przyjaciół. Piszemy, czytamy, komentujemy swobodnie tak jak czujemy bez złośliwości do autora (poza sporadycznymi wypadkami). Nie lubię konfliktów i podobnie jak w życiu, dobieram sobie umiarkowane klimaty, unikam zaś tsunami :):)

Dziękuję.
:):):)
Serdecznie i ciepło -
Krysia

Cóż wart bylby wiersz bez przesłania, ot, zlepek słów. Nawet lekkie wierszyki z przymrużeniem oka powinny mieć coś do przekazania. Tak uważam. Po prostu tak jak w życiu, w wierszach dzielę się rzeczywistością poznaną z autopsji lub w kontaktach międzyludzkich.
Nie pierwszy raz namawiasz mnie do publikowania w Z. Czasem tam zaglądam, czytam i ...prawdę mówiąc wciąż nie znajduję ...sprzyjającej aury. W P czuję się jak w gronie przyjaciół. Piszemy, czytamy, komentujemy swobodnie tak jak czujemy bez złośliwości do autora (poza sporadycznymi wypadkami). Nie lubię konfliktów i podobnie jak w życiu, dobieram sobie umiarkowane klimaty, unikam zaś tsunami :):)

Dziękuję.
Serdecznie i ciepło -
Krysia

Ja też tam źle się czuję i znasz moje zdanie na ten temat, jednak Twoja wola, ale by mi było miło, gdyż Z idzie w zatracenie Sorki iż nie przebywam w P , nie mam czasu , tylko warsztat i ...... acha mówię ,, Prosto w oczy":):):)

szacuneczek

be

Dziękuję.
Serdecznie i ciepło -
Krysia

Ja też tam źle się czuję i znasz moje zdanie na ten temat, jednak Twoja wola, ale by mi było miło, gdyż Z idzie w zatracenie Sorki iż nie przebywam w P , nie mam czasu , tylko warsztat i ...... acha mówię ,, Prosto w oczy":):):)

szacuneczek

be
"prosto w oczy" ...i to jest cenne :)
pozdrówki wieczorne
Krysia