Alex Peczalski Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 dobroć obiecywała potrzebę bliskości utulę dłoń twoją w mojej skostniałej przywiodę wspomnienia z czeluści wyobraźni wyświetlę słowa o barwach zachodu o wspólnym życiu i chwili zapomnienia pójdziemy wówczas w blask słońca i nieistnienia 2008
kuba skawa Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 słońce... nieistnienia ... pójdziemy wówczas w blask słońca i nieistnienia Tekst zdradza pewne odurzenie się autora, zupełnie banalną metaforą dopełniaczową. Szkoda, bo słoneczne konfetti zasypało zamysł wiersza -moim zdaniem, bardziej jednak dotyczący niespełnienia, niż nieistnienia, wszak powód przywoływania "wspomnień z wyobraźni", projekcji marzeń (obiecywana potrzeba bliskości) -istnieje realnie... Wiersz do przeredagowania.
Rafał Gadomski Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 A ja mam słabość do takich "kawałków" (zwłaszcza typu: "słowa o barwach zachodu". Mea culpa - pozdro ;)
Alex Peczalski Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mistrzu! dzięki! Jednak (cytuje: kubę skawa) "pieprzę" takie taktowne rady. Gdybyś miał tyle lat co ja podobnie wyrażałbyś przeszłość, i miał dla niej szacunek. Nie nawykłem do współczesnego j. polskiego; zachowalem kulturalne formy wyrażania sie. By przytoczyć uznane "dzieło" Marcina poety (?) Barana: Kultura, 15 listopada 2006, str.21 ... Strumień moczu łączy penis rezerwisty z murem kościoła, w którego cieniu odpoczywa żebraczka umęczona żarem... NO COMMENT, I rest the case.
Rekomendowane odpowiedzi