w łodzi mierz Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Bardzo chciałem być bankiem. Założyłem konta na lewej ręce przemieściłem kapitał z pięty na palce nóg. Obiekty uczuć zdywersyfikowałem. Stoję naprzeciw wszystkich przyszłości i ruszam po odsetki, bo mam więcej czasu niż śmiertelnicy. Bardzo chciałem być bankiem. Założyłem państwo o starej nazwie: „Rzeczpospolita Polska jest dobrem wszystkich obywateli...” Mój oddział zatrzymał się. Wezwałem ochronę, nadciągnęło sto ścięgien, mięśni, przyczepów – zapłacę im jutro – odgrodziły mnie rozszczepiły języki dzieciom moich wrogów. Eksmitowały. „...urzeczywistniającym zasady sprawiedli- -wości społecznej.”
Aleks Kleks Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 trochę nielogiczne jak na mój odczyt
Aleks Kleks Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 bo jednak nie rozumiem przesłania jest fizjologiczne tło człowiek organizm i wiele wskazówek łącznie z tytułem aby tekst odczytywać w kategoriach filozofia państwa polityki tudzież socjologia, społeczna homofobia . Kontrapunkty konstytucyjne wydają się jasne ale rozlewają się w kontekście wymowy strof. Zupełnie nie wiem/nie czuję co ma tu do roboty bank i skąd się biorą wydarzenia z nim związane, a także ich następstwa nie kleją się, wynikają z jakiegoś nieuzasadnionego działania jak dla mnie. więc albo Autor zna tajniki, z których sobie nie zdaję sprawy, tzn popełnił wiersz hermetyczny albo wiersz nie jest jednak udany nie oceniam, przekazuję tylko odczucia
w łodzi mierz Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 To naprawdę cenna opinia. Przyznam, że zastanawiałem się, czy dodawać ten wiersz - właśnie bojąc się tej, dla mnie podchwytliwej, nielogiczności.
Rekomendowane odpowiedzi