Jan Neck Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 widziałem już rzeczy prawdziwie małe cudeńka tworzone z myślą o jutrze że ucho igielne jest właściwą miarą a całość ułożysz na szpilkowej główce i gdyby nie strzałka gdzie patrzeć należy lub szkiełko magiczne co skalę określi byś skory nie był nawet w to wierzyć że wszystko można w nanometrze zmieścić lecz coraz mniej gestów prawdziwie małych cudów tworzonych z myślą o tej chwili że nigdzie nie znajdziesz najwłaściwszej miary co by określała jak to ludzie żyli Edit: dokonałem drobnej korekty w 2 strofce, poprawiając rytm.
Magda_Tara Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 że ucho igielne jest właściwą miarą a całość ułożysz na szpilkowej główce ------- to szczególnie ale, nieeeee, cały! cały zabieram :)) zachwycił mnie
Baba_Izba Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Bardzo ładny wiersz, moim zdaniem zawiera piękne myśli zawarte w ciekawej formie. Mam pewne wątpliwości co do ostatniego wersu, "że nigdzie nie znajdziesz najwłaściwszej miary co by określała jak to ludzie żyli" W moim odczuciu - lepiej żeby oddawała sens: "co by okreśłała jak ludzie powinni żyć". Nie wiem jak to zapisać. Może: "która to określi jak by ludzie żyli" ? Pozdrawiam - baba
bestia be Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 ładny wiersz i w tym płynność w czytaniu SUPER serdecznie bestia
Joanna_Janina Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Ładnie :) Oryginalny pomysł i się podoba... Serdecznie pozdrawiam Janina
krzysztof marek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 ciekawie i zwinnie ujęte z nanometrem. pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi