Zbyszek_Dwa Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 ugościłem władcę Frygii rozdawał poddanym kilofy wędki i pióra zaszumiały w głowie zielone doliny z soczystych marchewek obok spokojnego domu hipokryta bez wstydu prosił bez czesnego by świeciło za dotknięciem jego małe istnienie jak PIT bez pokrycia
Anna_Para Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Fajnie, Zbyszku! Nic nie rozumiem, ale chyba...nie muszę! Musi intrygować i intryguje! Zaintrygowana Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 witam Zbyszku ja się przyznam, że też nie rozumię "PIT bez pokrycia" pewnie należy skojarzyć coś jak podatek na minusie wtedy wyszłoby mi to istnienie na mniej niż zero, czyli zaokrąglić do zera, a wię nie ma istnienia... e już wszystko pogmatwałam bo czek bez pokrycia to kumam:) pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 fajnie, szczególnie to małe istnienie tak cenne J. serdecznie
krzysztof marek Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 ciekawie. można różnie sobie pokojarzyć i dobrze! pozdrawiam serdecznie :)
Pan_Biały Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 o kurcze - pozytywnie zakręcone jak mawiał bodajże J.Owsiak, a może kto inny;) pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pokuszę się o interpretację puszczając wodze wyobraźni wydaje mi się, że peel znalazł sie w jakimś urzędzie (państwo władcy Frygii) / "rozdawał...kilofy, wędki i pióra" - jako narzędzia mogą symbolizować oferty pracy / druga strofka z szumem "zielonych dolin, soczystych marchewek" - to nadzieja / "hipokryta" to ktoś ogarnięty żądzą pieniędzy i stanowisk, więc wydaje mi się, że tu peel wylewa "żółć" na urzędników, którzy okazali bezduszność wobec petenta, który ośmieił się i "prosił bez czesnego" / zakończenie i tytuł podsuwa myśl, że chodzi o "podatek" od zerowych dochodów, a może sam peel jest takim "PIT-em bez pokrycia" czyli bezrobotnym? Nie wiem. Być może "poleciałam" nie w tę, co trzeba, stronę, ale muszę przyznać, że naprawdę świetnie "zakręciłeś" ... i za to plusior Ci się należy :) :):) Serdecznie i cieplutko Zbyszku - Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ale mi się "udało"...zakręcić rebusem :)) teraz sam myślę co by tu rozjaśnić ale może nie trzeba? Interpretacja Krysi baaardzo prawdopodobna i baardzo zbliżona do mojego zamysłu. Dziękuję serdecznie Krysiu A pozdrawiam ciepło :))
Zbyszek_Dwa Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam Anię Parę Jak intryguje... wiersz, to pewnie dobrze:) Ale chyba przesadziłem :)) Serdecznie pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Grażynka blisko, podobnie jak Krysia:) Za mocno zakręciłem Serdecznie pozdrawiam:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Miło Cię gościć Judyt dziękuje Pozdrawiam serdecznie:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Witam Marku Owszem różnie można pokombinować i myślę że pasuje do kilku Dziękuję za poswięcony czas Pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 "Pozytywnie zakręcony" - też nie wiem czyje to słowa Ale dzięki za pozytywne :) Pozdrawiam Panie Biały
Rekomendowane odpowiedzi