Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wiechu J. K.   Takie fazy, moim zdaniem,  są wpisane w historię ludzkości i Ziemi. Pandemie zbierały ogromne żniwo ludzkich istnień - choćby dżuma w XIV w, czy grypa "Hiszpanka" na początku XX w.   Natomiast cieplejszy klimat od obecnego był wielokrotnie w okresach geologicznych Ziemi. Gdy pojawił się człowiek - wieki od X-XIII były cieplejsze, Wikingowie osiedlili się na Grenlandii a w południowej Anglii i na ziemiach dzisiejszej Polski uprawiano winorośl. Ale już w XVII w szlachta polska podróżowała zimą do Szwecji saniami przez zamarznięty Bałtyk. Była wówczas tzw. mała epoka lodowcowa. W historii Ziemi zmiany klimatu przypominają sinusoidę. Biorąc to pod uwagę - następna faza, jeżeli chodzi o klimat może być, jak słusznie napisałeś w komentarzu - mroźna. No ale jest człowiek ze swoją technologią i może namieszać. :) Pozdrawiam.   
    • @Andrzej P. Zajączkowski   Może się splatały?
    • @.KOBIETA. mój mąż dziś prawie dostał zawału  Zaparkowalam pod najbardziej obleganą galerią  Jakimś cudem obok siebie byly dwa miejsca parkingowe więc zajęłam obydwa no bo co mają się marnować  Mało tego za mną zaparkował ktoś tak wypasionym wozem że głowa mała  Mam wyjeżdżać a mi się saochód stacza do tyłu  Dobrze że jest takie ustrojstwo jak ręczny  Sama widzisz jestem stworzona do prowadzenia auta

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Masakra @violetta
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

– sądzę, że tu nie o zranieniu mowa, a wound to pret. pp. od wind w 2. znaczeniu: owijać.   Subtelna miniaturka naszej Sary

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Natuskaa   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...