teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 chcę ci dzisiaj odsłonić najjaśniejszy widnokrąg gęstą mglistość przegonić światło wpuścić przez okno białe płatki nadziei rozsypała nam zima choć na dworze zawieja i siarczysty mróz trzyma wkrótce radość przybędzie z przecudowną nowiną wiosna zieleń rozsieje wszystkie troski odpłyną gdy posprzątasz zaległe powymiatasz szuflady napiszemy puentę naszej wspólnej ballady
Judyt Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 ładnie tak piosenkowo z tymi rymami Krysiu ja tam lubię zimę, J. serdecznie(:
Magda_Tara Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 łomatko!!!!!!! jakie śliczne, aż jaśniej się robi ;D dziękuję Krysiu takie nadziejowe, ojeeej jak ty ślicznie piszesz i ciągle, ciągle od nowa - jak ta wiosna Niezawodna Ty! buziak!
Pan_Biały Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 równiutko o teraźniejszości pozdrawiam r
bestia be Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 ciekawa myśl, forma i rytm cała Krystyna:):):) Chyba nic nie przystoi dodać z wyjątkiem bukietu peoni i kwiecia jabłoni:)::) szacuneczek be
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe..."popowo" można śpiewać jak kto muzykalny :) dziękuję Judyt :))) cieplutko...spod śniegu - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a toś mnie Magda zaskoczyła tym "łomatko", myślałam, że zagrasz "tratata" a tu "ślicznie" dziękuję :)))) zasypana śniegiem czekam...na wiosnę jak ozimina :))) ups, peelka nie ja, choć prawdę powiedziawszy...ja też! wyglądam i patrzę a tu ...nic!!! :)))) Pozdrówki ciepłe. Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "równiutko" to znaczy? zagadkowo Waść prawisz :)) ale i tak dziękuję :))) serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łoj!!! aleś jasnowidz...z wiersza czytasz ...głębiej :):) ale co tam :) zabieram peonie i kwiat jabłoni :) skąd wiedziałeś, że lubię? dziękuję szrmancka Bestio :):):) serdecznie i ciepło - Krystyna (zdrobnień nie lubisz:-)
Magda_Tara Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D bo to było:łomatko tratatata Krysia w chmurach lata i wiosnę woła a z czoła czapa się zsuwa i śniegiem zawiewa warkocze tak że nie widać oczek! udało się !!!!!!!!! ARCYDZIEŁO ! NO, PO PROSTU ARCYDZIEŁo - o, KlaWiatuRa fika! z tego zachwytu pewnie :)))))))) jeeeeeju, wiosny chcę! :(((((((
wanesa_ciska Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 tak cieplutko i melodyjnie aż się gęba sama śmieje ,,,aby do wiosny ,,,,,,pozdrawiam
gamini Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Niestety jak zawsze. Nic tak nie doskwiera jak cudzy talent. Bardzo ładnie. Serdecznie pozdrawiam.
krzysztof marek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 bardzo ślicznie i optymistycznie! Krysiu, ile ty masz "mocy" w tworzeniu! pozdrawiam serdecznie :)
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D bo to było:łomatko tratatata Krysia w chmurach lata i wiosnę woła a z czoła czapa się zsuwa i śniegiem zawiewa warkocze tak że nie widać oczek! udało się !!!!!!!!! ARCYDZIEŁO ! NO, PO PROSTU ARCYDZIEŁo - o, KlaWiatuRa fika! z tego zachwytu pewnie :)))))))) jeeeeeju, wiosny chcę! :((((((( jejku!!! jak ja Ciebie lubię :)))) za ...fikanie, chcenie i za to, że jesteś :)))) lecę pedzę na chmureczce wołam wiosnę - ach, gdzie jesteś? na to zima w oczy pod czapę zawiewa pedziwiatr wyskoczył w kułak się zaśmiewa drań jeden aby do wiosny Magdo z Mgdali!!! :):):):)
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "huhu ha, nasza zima zła" mam po dziurki w nosie więc śpiewam o wiośnie dzięki roześmiana Waneso :))) pozdrówki serdeczne - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gamini, ciekawe spostrzeżenie :) Dzięki za "b. ładnie". :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz Krzysiu, zdradzę Ci coś, tylko ciii...mam zwyczaj powtarzać, gdy mnie nagli i gna "zaraz zniosę jajo"...i zaraz wprowadzam w czyn ostrzezenie - wierszopisem, lepszym, gorszym ale muszę... hehe, te "jaja" :):):) dziękuję :))) serdecznie i ciepło - Krysia
bestia be Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 hahhah Krysiu, a zabieraj lubię zdrobnienia są miłe i ciężko wyrazić np uczucie bez ich wykorzystania, lecz nie lubię w poezji dobrą masz pamięć ,,Krysiaczku", misiaczku kwiatku,:):):):) szacuneczek be
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Bardzo optymistyczne i ciepłe. "Odśpiewałem" sobie ze trzy razy, z jedną zmianą "wszystkie troski odpłyną" ale to tylko moje takietamtego. Może nie do tej melodii mruczałem. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Anna_Para Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Przeczytałam Krysiaczku z uśmiechem! Leciutkim , bo coś mi się kąciki nie dźwigają ;( Przynajmniej - nie oba na raz! Pa, Piosenkowości! Para:)
Rekomendowane odpowiedzi