Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Tectosmith dziękuję serdecznie...tak, bardzo dobrze to ująłeś...Tak bywa z nadzieją... Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Robert Witold Gorzkowski bardzo ładny utwór, treść głęboka i mądra.  Czytam z największą przyjemnością. 
    • Pięknie i malowniczo oddana rzeczywistość wojny.  Strach, panika, permanentny stan gotowości i zamrożenia stresem, hamowanie własnych reakcji, aby przetrwać - wszystko tu doskonale widać.  Uwielbiam takie teksty, choć zdaję sobie sprawę, że pisanie ich może wiązać się z głębokim współodczuwaniem,  wniknięciem w bardzo trudne emocje, co od autora wymaga poświęcenia.  Nie wiem, czy i na ile Ty jesteś sercem i duszą w tym, co piszesz, moje doświadczenia podpowiadają mi, że aby opisać coś plastycznie, muszę w tym być, ale możliwe, że Ty tak nie masz i... dla Twojego zdrowia psychicznego lepiej, jeśli nie musisz się torturować, ale jeśli jednak się męczysz - to chcę Ci powiedzieć, że ja to naprawdę doceniam.    Pozdrawiam ciepło :)   Deo 
    • @Waldemar_Talar_Talar Pewnie, że fajnie.  Wiesz Waldemarze, wstaję tylko dlatego, żeby napić się kawy, nie dlatego, że muszę - i to jest zupełnie inne wstawanie, ono ma większy sens i siłę, niż słowo muszę - to słowo ma zapach, smak i jest kusicielskie. Pozdrawiam :)
    • @JuzDawnoUmarlem bardzo ładne.   Przypomniałeś mi mój wiersz sprzed wielu lat:     Ciężko być białą różą, której nikt nie wybiera żeby wręczyć ją jako dowód miłości.  I co z tego, że jest piękniejsza od róży czerwonej nie wie o tym i umiera z zazdrości... 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...