Baba_Izba Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 nie toń w domysłach zapytaj o imię gdy stygną ognisto świąteczne prezenty zabiorę co dobre spod poduchy śniegu szepty i dotyk w spełnienie wrośnięte na bieli wszystko wydaje się czyste inkasent rachunek wystawi podliczy zajrzyj ponownie gdy stopnieją lody gdybyś przypadkiem był w okolicy
bestia be Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ciekawy wiersz przypomina mi piosenkę ha zapomniałem wykonawcy,, w moim magicznym domu', ale nie o to chodzi, gdyż ciekawa forma ale co najważniejsze wiersz zawiera myśl przewodnią, więc ciekawie się czyta i mozna się nauczyć np gościnności szacuneczek be
Judyt Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 mnie się ta poducha śniegu spodobała no i środek, J. serdecznie
Grażyna_Kudła Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 stygną ognisto poduchy śniegu Przypomniała mi się zabawa w "ciepło- zimno" z przewagą ciepła w wierszu, bo topnieją lody. Budzi się jakaś nadzieja (we mnie, gdy czytam) Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
aluna Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Po prostu ,proza życia ubrana w piękną poezję!!! Uściskuję! Ania
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ciepły, bardzo dobry tekst. Zawsze jak jestem w okolicy to zaglądam. ;) Pozdrawiam Krzysiek
krzysztof marek Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 "na bieli wszystko wydaje się czyste" prosto, pięknie i prawdziwie Babo. zmysłowo ale przy tym odpowiedzialnie. sprawdzić nie zaszkodzi... pozdrawiam serdecznie :)))
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 właśnie byłam w okolicy i zajrzałam...pod "poduchę śniegu"... i nie żałuję :) ależ tu pięknie, kwitną subtelności zmysłowe, kuszą tak wdzięcznie! oczywiście Izo, że się podoba :))) ściskam - Krysia
Magda_Tara Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 zajrzę a w ogóle to Cię zjadłam na deser! jesteś moja! moja! moja! no, nareszcie doczekałam się! :D przepięknie, wiesz, prawda? wiesz :*
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zaprawszam, zawsze! Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie, że znalazłaś coś dla siebie, dziękuję, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze, w założeniu, miał to być wiersz z takich; spokojnie - niespokojnych, z przewagą ciepła. Dziękuję serdecznie - heeej - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, obie lubimy prozę życia, bo takie jest życie! Od czasu do czasu jednak spadają gwiazdy! Z podziękowaniem ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezmiernie mi miło, Krzysztofie! Bądź często w okolicy! Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, miło mi, że tak odczytałeś, obietnice dawane w chwilach uniesień - stygną, lepiej sprawdzić, poczekać, przemyśleć na zimno, to co prawdziwe i czyste - przetrwa, Miły Krzysztofie Marku! Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poducha śniegu grzeje ziemię, chroni przed mrozem, a mrozy mają jeszcze być spore! Serdecznie dziękuję i zapraszam, oduściskuję - baba
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że wiem. Podobno bywają również rozstania z klasą. Potem przyjemnie się witać i witać od nowa! Dzięki, bardzo miło, że zajrzałaś. Wiesz (czko)! - baba
Anna_Para Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jeśli te gwiazdy spadają w śnieg tak głęboki, jak myślę, to świetnie! Jak ja muszę sprawdzać i sprawdzać!!! Bo trzeba sprawdzać, żeby wiedzieć, czuć tak, żeby nie wiało chłodem z drugiej strony! Dobre wierszydło wyszło Babo, czyściutkie i niby proste. Cieplutko, Para:)
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie Twoja opinia o wierszydle, prosty, to on chyba faktycznie jest! Aniu, w takim starym wierszu, sprzed wieku, pisałam:nic to po nas jeśli szczęścia nie umiemy zamknąć w dłoniach! Nie zawsze się da, ale próbować trzeba ciągle i ciągle - na nowo! Aż się uda! Ściskam - baba
zak stanisława Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izuś, ciekawie operujesz słowem, niekonwencjonalnie- rzekłabym cmook i zajrzę ponownie, może jeszcze zdążę przed topielcem śniegowym :)
Rekomendowane odpowiedzi