teresa943 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 już tak blisko było pukanie tuż za progiem chwila bez tchu łopotem spłoszona umyka szybciej nim zdołam powstrzymać krzyk uwięziony w krtani szarpie niemoc wołanie natury usłysz wreszcie
Koval_ZNowin Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 w tym krzyku słychać pukanie pozdrawiam serdecznie:)
teresa943 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz "czułe" ucho :)) dziękuję serdecznie pozdrawiam - Krysia
bestia be Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ciekawe, krótkie ale daje do myślenia, więc się podoba serdecznie i cieplutko be
Anna_Para Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ach to "szarpanie..." Bezradność zamknięta w czystej formie - ładnie Krysiu. Para:)
Baba_Izba Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Bardzo ładny wiersz, mnie jedynie "niemy krzyk", wydaje się często używany, trochę "ograny". Mnie, by bardziej pasował "krzyk"- bez "niemy", bo potem jest:"uwięziony w krtani", czyli jest bezgłośny, co jednak nie przeszkodziło mi zaliczyć wiersz do tych lubianych. Najserdeczniejsze pozdrowienia - baba
krzysztof marek Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 podoba mi się Twój obraz rozpaczy, Krysiu... coś upragnionego jest tuż tuż i wymyka się. trudne do ogarnięcia się... pod rozwagę: "umyka szybciej nim zdoła powstrzymać niemy krzyk" jedno "m" wyleciało i nie powtarza się na końcu po "nim" pozdrawiam serdecznie :)))
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skoro daje do myślenia, to ok:) dziękuję dobrze, że jesteś :))) cieplutko pozdrawiam- Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. człowiek jest z ..."krwi i kości" :)) a "krew nie woda" :)), więc nie dziwota, że "szarpie niemoc"... dzięki Ci "wczuwająca się" kobieto :))) serdeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Izo! Jak zawsze masz rację. Skoro "uwięziony", to oczywiste, że niemy...logiczne. Ech, jak to dobrze, że jest warsztat dla tych, co chcą z niego właściwie korzystać:))) Dziękuję, że "pomimo" zaliczyłaś wiersz do ulubionych. Ściskam serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie...coś tuż tuż i nagle...jak bańka mydlana...obłęd! ale...hehe, nie należy rezygnować :))) to "m"...wydaje się ...jest..."nim zdołam", o to chodzi? a może sugerujesz, by sobie uleciało? dziękuję Krzysiu i serdecznie pozdrawiam - Krysia
Judyt Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 hmm..ładny apel do ucha, ja jednak Krzysiu zastanowiłabym się nad określeniem 'niemy krzyk' wydaje się być takie książkowe, czy filmowe, zastąpić moim zdaniem, J. serdecznie
Poskromiciel_Piura Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ja uważam, że jest ok. Niemy krzyk brzmi dobrze, chociaż bez "niemy" czytelnik musiałby bardziej pogłowkowac... takie moje zdanie. Lecz zmiana ta nie jest wcale konieczna, moze tak zostać, dla mnie bardzo ładnie. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już, już Judytko, wycięlam "niemy" ... dziękuję za "ładny apel do ucha" :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, witaj Poskromicielu! Dawno Cię nie było. Miło Cię znowu gościć. Wycięłam "niemy", a niech sobie Czytelnik "główkuje" :) Cieszę się, że Ci się wiersz podoba. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam - Krysia
aluna Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zapewne usłyszy! Spróbowałby nie!!! Uściskuję! Ania
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak myślisz? A to się peelka "podbuduje" :))) Dziękuję Aniu. Odściskuję serdecznie - Krysia
krzysztof marek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie...coś tuż tuż i nagle...jak bańka mydlana...obłęd! ale...hehe, nie należy rezygnować :))) to "m"...wydaje się ...jest..."nim zdołam", o to chodzi? a może sugerujesz, by sobie uleciało? dziękuję Krzysiu i serdecznie pozdrawiam - Krysia nic nie sugeruję. te trzy wersy to obraz konkretnej sytuacji. a wyjęcie tego "m" sprawiłoby że wiersz stałby się w tym fragmencie odrobinkę inny. krzyk bez zmian, natomiast inna siła powstrzymująca krzyk. chociaż teraz gdy "niemy" zniknął wiersz inaczej troszkę brzmi... lepiej, jeśli mogę cokolwiek oceniać. oczywiście nie było moją intencją żeby cokolwiek uleciało z Twojego wiersza Krysiu. pozdrawiam serdecznie.
teresa943 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie...coś tuż tuż i nagle...jak bańka mydlana...obłęd! ale...hehe, nie należy rezygnować :))) to "m"...wydaje się ...jest..."nim zdołam", o to chodzi? a może sugerujesz, by sobie uleciało? dziękuję Krzysiu i serdecznie pozdrawiam - Krysia nic nie sugeruję. te trzy wersy to obraz konkretnej sytuacji. a wyjęcie tego "m" sprawiłoby że wiersz stałby się w tym fragmencie odrobinkę inny. krzyk bez zmian, natomiast inna siła powstrzymująca krzyk. chociaż teraz gdy "niemy" zniknął wiersz inaczej troszkę brzmi... lepiej, jeśli mogę cokolwiek oceniać. oczywiście nie było moją intencją żeby cokolwiek uleciało z Twojego wiersza Krysiu. pozdrawiam serdecznie. siewie Krzysiu :) dzięki za powrót :) jak zawsze miło Cię "widzieć" :) a "niemy" skoro uwiązł, to i tak nikt go nie usłyszy...ech... serdeczności na cały dzień - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi