Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Środa 27 stycznia 2010 o 18:00

DK Podgórze Sala Kameralna
Kraków , ul. Krasickiego 18
Polska
Koncert BOZENY BOBA-DYGI & GRZEGORZA PALUSA

Duet prezentuje utwory inspirowane balladą, muzyką klasyczna
(w tym współczesną), ale także jazzem, muzyką klezmerską i francuską.
Muzyka ilustracyjnie podąża za treścią wspaniałych tekstów wierszy
Ewy Chruściel, Krystyny Lenkowskiej, Elżbiety Zechenter - Spławińskiej,
Zofii Zarebianki, Jozefa Barana, Stanisława Stabro,
Jana Sztaudyngera, Witolda Zechentera, Bogusława Żurakowskiego i samej wokalistki.
Więcej informacji : www.myspace.com/duobbdgp

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Witaj - super - zresztą u ciebie to normalność - i niech tak zostanie -                                                                                                                           Pzdr.w ten upalny dzień.
    • @Leszczym – czyżbyś był z tych, którzy nie wiedzą, że mówią wierszem lub prozą?
    • Urodziłem się jak błyskawica, nie wiedząc, ile burz przeżyję. Pełne płaczu gardło życia milczało głośnym krzykiem. Dwa anioły zawsze czuwały — jeden w niebie, drugi na ziemi. Bez Ciebie nie byłoby mnie, Mamo, Tobie poświęcam ten krótki wiersz. Dziękuję za dar istnienia, przepraszam za wszystkie problemy. Zawsze nade mną czuwałaś, gdy ciemniały ścieżki mojej duszy. Płakałaś razem ze mną, gdy życie bywało ciężkie. Obdarowywałaś mnie miłością tak cudownie bliską i wielką. W dniu moich urodzin dziękuję Ci, Mamo, za wszystko — także to niewypowiedziane. Bo nie zawsze potrafią wyrazić słowa, co znaczy mieć kochającą Mamę.
    • @Leszczym  będzie od 30.06 " Alexa". Pierwsza wskoczy piosenka " Wolność smakuje lepiej " , a 03.07 wskoczy ta.  Powstaje także 3, ma już swój szkic.  Dziękuję;)
    • Tańcząca w Lunaparku. Poruszasz się jak łza na szybie.   Płynne ruchy, lekkość unoszona przez wiatr.   Pod diabelskim młynem, w domu strachów smagana dziadowskim biczem.   Wszędzie widziały cię wybałuszone oczyska z krzywych zwierciadeł, mlaskające jęzorem.   W światłach jupiterów odnaleźliśmy przystań.   Dałaś się nasycić hormonom, a ja jak diabeł grzałem wino na pośladkach grzechu.   Pewnie dlatego nazwałaś mnie Rokitą…   Poruszasz się jak łza na szybie. Płynne ruchy, lekkość unoszona przez wiatr.   W Lunaparku, gdzie diabeł miał swój dom, a my odnaleźliśmy własną przystań.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...