Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj Aniu!
Smutny wiersz, bardzo.
Popatrz, a ja to narzekam na grypę - chociaż ... tak łatwo przecież zburzyć ową "harmonię", o którą cały czas walczą za nas - kobiety. Im jest potrzebna - jak tlen.

A mężczyzna - to chodząca Dysharmonia - i chaos wojny jest mu, wciąż tęsknym snem.

Na szczęście - jam już zmądrzał (lirycznie zniewieściał ?) i też staram się "żyć harmonijnie" ... jak się da.
Na razie - tak sobie to wychodzi :)

Buziak Ciepły Nieustający!!!

Marek

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

chciałam zmienić bardzo
dobre na złe los zważył
też harmonię
nieprzydatną do bycia

takmisie
alunko słodkości i radosci
niech się nie waży ten LOS nic zmieniać na złe
niech DOBRE będzie z TOBĄ !!!!
Opublikowano

chciałam zmienić bardzo
dobre na złe los zważył
też harmonię
nieprzydatną do bycia

takmisie
alunko słodkości i radosci
niech się nie waży ten LOS nic zmieniać na złe
niech DOBRE będzie z TOBĄ !!!!
I wzajemnie ...tylko ja muszę walczyć,a niezakłamana tęsknie za normalością ,,,chociażby ....wyjść z domu do ludzi...!
Uściskuję!
Ania

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 przypomniałaś mi mój pierwszy wpis do pamiętnika który dostałem od siostry a było to w trzeciej klasie szkoły podstawowej  uwaga

pisownia oryginalna: po angielsku ajlawiu po rosyjsku ja liubliu po francusku ja żetem a po polsku kocham cię i mam ten pamiętnik do dzisiaj
    • @tie-break ... tamta ... strona rzeczywistości  nie potrzebuje  kreacji pocieszenia    sztuczne slowa kwiaty  budzą lęk   gdy drzwi lekko uchylone  wystarczy uśmiech  i ciepło dłoni    często spokój samotności  ... Pozdrawiam serdecznie  Spokojnego dnia 
    • @Annna2 ... szczęście  nie zawsze  w kolory się ubiera  nie zawsze  pod rękę prowadzi  ale zawsze jest  w pobliżu  lubi się droczyć chować  wejść wysoko na drzewo  siąść  obok motylka na kwiatku  a nawet na ramieniu  zachmurzonego pana pani    a my często... trzeba umieć  i chcieć je zobaczyć  ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego weekendu 
    • "Na górze róże, na dole fijołki, kochamy się jak dwa aniołki". Wpiszesz mi się? Tylko wiesz, adres zostaw. Wyświetlisz mi się? Kto dziś listy piórem pisze drobniutkim ledwie maczkiem Wysyła z naklejonym śliną znaczkiem? Dzień dobry proszę Pana, jak się ma piesek z rana? Ach jak się śni nad ranem, nie wierzę, więc nie wstanę. Znowuż rozszumiała się czereśnia, ona cudna jest tylko do września. A słowik o świcie chwali życie.   Skowronek hejnałem nad ranem, O piątej, ale tak bardziej z wieczora, O rany, to niemożliwe znowu zaspałem. Jakże jest pięknie od wczoraj, czyż to nie jest szczęście?          
    • @violetta toffi świeczka?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...