Piotr_Strzałecki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Pióro w dłoń Nie drgnie skroń Pisać nam nadano Składać wersy Pleść frazesy Do kotleta rano Żyjesz, poeto, dla wszystkich ludzi, pragniesz pokoju na świecie. Głosisz miłości święte przykazania, nie wierząc w jej święte dziecię. Podziwiasz, poeto, dzieła swego wiersze, pielęgnujesz dłoń swoją sprawną, Miast użyczyć mądrości przyszłym pokoleniom, ukazać prawdę niejawną. Złożyć rym Uwieść prym Dzieła dokonano Wiersza wiersze Głoszą pierwszą Prawdę dawno znaną Tęsknisz, poeto, rozległej łączyny, wiosennym kwiatem zsypanej, Nie widzisz wokół, w życia ogrodzie, ziemi pod siew zaoranej. Mówisz, poeto, że rani życie, nie giną rany obszerne. Nie chcesz, by miła gojeniu miłość zajęła serce twe bierne.
Judyt Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 bardzo się uśmiechnę(: bo jest w końcu na tym forum a nie zawsze się spotyka- Autora(będą ambiwalentne odczucia Piotrze, albo nikt nie przyjdzie i reszta to gwiazdki***************), który piękne rozważania tu zostawił, Bije Brawa i Oklaski z dużych liter, pomimo poeta- powie niedociągnięć lub inaczej, J. (: serdecznie dziękuję i ciepło
Piotr_Strzałecki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dziękuję, J. Za ponowne odwiedziny. Znów małokrytycznie. Ale cóż. Postaram sam krytykiem dla się być. Te Brawa i Oklaski przesadzone. Ale dziękuję.
Judyt Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uważam,że nie przesadzone( mam swe powody), krytyka nie dziś- nie mam nastroju(:J. poczekaj na innych jam niegodna albo powiem: nie przyjmą ( wiem, że zrozumiesz)
Fly Elika Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 No jestem pod wrażeniem, że o hohoho pięknie i wzruszająco:) naprawdę, jak ja to mówię :)) to znaczy, i usmiech i ujęcie :)....))) mnie to taki wiersz zostaje w oczkach chociaż nie przeważnie nie wiem do kogo on biega :)) Serdecznie i pozdrawiam
Piotr_Strzałecki Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Rozumiem Judyt. Że tak pozwolę sobie się zacytować... "Te wszystkie trudne słowa najczęściej znienawidzone" Witam, Elika i dziękuję za odwiedziny. Wiersz ten, to taki trochę niemy chyba krzyk. Nie wiem, czy miał być wzruszający. To miał być chyba taki prztyczek w nos...
Judyt Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano tak bywa, chociaż nie można generalizować, o..! a to zdziwienie, byłeś u mnie pod ' malwą'...J. serdecznie
Fly Elika Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prztyczek autora mnie w takim razie wzruszył ... no nie chce być inaczej, takie słowa autora wiersza ... nic więcej nie powiem
Rekomendowane odpowiedzi