Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 mróz tężał wiatr iskrzył gwiazdami we włosach dziewczyny wciśnięci dreszczami w najciemniejszy kąt bujali się w takt refrenujeśli nie możesz kochać najmocniej tęsknić nie umiesz najbardziej trwale nie budź skowronków w czas srogiej zimy zwal chwiejne mosty listy spal stare szeptany kompromis wydawał się niemożliwy topniał jak śnieg w dłoni między normalnością kobiety a zwyczajnością mężczyzny tkwią zawiłe pozory zwykle kobieta chce mieć dziecko (choćby nie z tobą) naturalność kobiety boi się seksu (właśnie ze mną) on jest nieprzyzwoity kiedy pożąda ona po - znacznie mniej pragnie choć z drugiej strony po - żąda coraz śmielej - chcesz pójdziemy zwyczajnie do ciebie jesteś normalnie stuknięta a ja wariat dobrana z nas para - wyjdziesz za mnie?
Magda_Tara Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 ooooo????????? dualizm jakiś, czy co? ;O !!!! twój ci on! znaczy ja! buziak! tak! tak! tak! Bakalia na "m" :*
krzysztof marek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 z "W" prosto i słusznie! powtórzę swój komentarz bo i wiersz niepowtarzalny. dotykasz i nazywasz niesamowicie Babo. "refren" brzmi jak dzwon a oni słuchali aby słuchać. w kompromisowym szepcie nie był słyszalny. Twój wiersz to bardzo celne i jakże takie elegancko napisane rozważanie na temat kobiecości i męskości w aspekcie związku obojga. a para dobrana. wyjdą za siebie. nie pierwsi nie ostatni. winszuję wiersza. jest bardzo wymowny i daje do myślenia tak konkretnie. pozdrawiam bardzo serdecznie Babo :)))
Anna_Para Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Świetna znajomość tematu damsko męskich powikłań:))) Świetny wiersz, Babo! "szeptany kompromis wydawał się niemożliwy" - doskonałe! To znaczy - całość jest doskonała! Co tu gadać? Pozdrawiam, Para:)
HAYQ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 jeszcze raz, z przyjemnością przeczytałem. Świetny wiersz, pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sooorki IZUŚ, wyłuskałam esencje zakamuflowaną :);)))))) nie gniewaj się, cmooook
Agata_Lebek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. TAK Przyszłam jeszcze sobie raz przeczytać i zabieram się z nim do domu :)
Waldemar Talar Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam serdecznie - choć wiersz w całości doskonały ten fragment nazwał bym jego serduszkiem Miła Babo . jeśli nie możesz kochać najmocniej tęsknić nie umiesz najbardziej trwale nie budź skowronków w czas srogiej zimy zwal chwiejne mosty listy spal stare Tyle tylko mogę powiedzie dobrego o tym wierszu. A to tylko dlatego że poprzednicy już mnie wyprzedzili więc się tylko pod ich pochwałami podpisuje. Życzę Pomyślności i Spełnienia Wszystkich marzeń w Nowym Roku .
kasiaballou Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe Babo, Babo... masz kobieto polot, bystre oko i wysublimowane poczucie humoru ;) bardzo fajny - gratuluję wierszyka :) pozdrówki kasia.
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Bardzo fajny! ;-))) W miłości żaden kompromis nie jest możliwy, tylko albo wszystko, albo nic! I to - bezwarunkowo! W dodatku "ona boi się seksu - właśnie z tobą" - tak jest: najbardziej z tym, do którego tak wiele czuje. Ale śmiem twierdzić, że i vice versa - tamta płeć nie inaczej, chociaż stroi czasem zawadiackie miny kogutów. :-) Doskonały wiersz humorystyczno-erotyczno-psychologiczny, że się tak wyrażę. Gratulki!
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zwykle, jesteś u mnie Najpierwsza! Dzięki, buźka - od baby.
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo serdecznie dziękuję, Krzysztofie Marku! Pozdrawiam również - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu, miło mi to od Ciebie słyszeć. Ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej HAYQ! Dzięki za ponowne czytanie i komentarz, serdeczności - baba
Pan_Biały Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. między normalnością kobiety a zwyczajnością mężczyzny tkwią zawiłe pozory kapitalnie!!! dostrzegałaś sytuację z pozoru błahą, zwyczajne niedomówienie między nią i nim, a wyciągnęłaś kwintesencję naszych pragnień, pożądań, marzeń, dzięki czemu wyszedł realistyczny wiersz - prawdziwy że bdb to już chyba pisałem na W i powtarzać się nie muszę albo co mi tam - bardzo dobry:) pozdrawiam r
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sooorki IZUŚ, wyłuskałam esencje zakamuflowaną :);)))))) nie gniewaj się, cmooook Fajniutko to wydrylowałaś! Jakże mogłabym się gniewać? Jest super. Dziękuję, że byłaś tutaj też uprzejma wpisać się, Milutko, dziękuję, buziakuję - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. TAK Przyszłam jeszcze sobie raz przeczytać i zabieram się z nim do domu :) Baardzo proszę, zabieraj! Dziękuję, raz jeszcze, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle i aż tyle! Dziękuję za miłe słowa dotyczące wiersza, jak i za piękne Życzenia Noworoczne! Wzajemnie życzę miłości i czułości, w zdrowiu i rodzinnej atmosferze! Szczere uściski od baby.
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe Babo, Babo... masz kobieto polot, bystre oko i wysublimowane poczucie humoru ;) bardzo fajny - gratuluję wierszyka :) pozdrówki kasia. Zawsze wiedziałam, nawet mając kilkanaście lat: będę wesołą staruszką! W strzelaniu do tarczy KBKaeSem, też miałam ładne wyniki, choć niektórzy złośliwcy twierdzili, że dziury w tarczy robione były ołówkiem przez kolegę, który zliczał p-kty! Od Ciebie "fajny wierszyk" - liczy się podwójnie! Dzięki Kasiu, macham Ci łapką - heeej - baba.
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, za przybycie, czytanie i słowa.Ostatnio cierpię na bezsenność i tak sobie wtedy dumam; co by tu napisać. Potem coś mi mignie, smyrgnie: muszę to natychmiast zapisać, bo zwiewa szybko a ja pamięć już mam krótką, rankiem składam co się da i albo jest wierszyk, albo go nie ma - kosz! Najczęściej - nie ma, nie da się złożyć. Najserdeczniej pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi