Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię takie skojarzenia, dobrze, że czytałeś, dziękuję, powiedziałeś mi wiele miłego o wierszu. Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz ucho :) Tak też uważam, Agata ma ucho i oko, też posłuchałam sobie. Lubię (choć się zupełnie na tym nie znam), gdy podkład muzyczny nie zagłusza wokalu. Tak tu jest. Myślę o pewnych formach muzycznych, bo chyba nie zawsze się da, (rock, metal i pewnie jeszcze wiele innych). Podziwiam i baaardzo życzliwie zazdroszczę ludziom muzykalnym. Pewnie mnie przy okazji, coś fajnego omija, niestety. Tak sobie pogwarzyłam. - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magda, Ty jesteś dla mnie na zawsze Migdałkiem i wiesz, że Cię w końcu kiedyś schrupię! Poczekam jeszcze, bo za ładne wiersze piszesz i komentarze wyzwalające uśmiech i dobre samopoczucie. Oj, wielu jest (na pewno) chętnych na Twoje pistacje! Naraziłabym się zbyt wielu rywalom! Najserdeczniej cmokam - baba
Almare Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 podobało się bardzo. te odwieczne spory, racje i poranne konsternacje supeł w węźle on i ona zakręcone w jedno my pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A Twoje ucho mi dużo mówi. Spróbuję w takim razie ten wiersz wpisać już na listę skromnego dorobku. Dziękuję bardzo, ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Krysiu! Miło mi, że czytałaś, dziękuję za koment, chyba już wiersz dodam do wierszy gotowych. Buziaczki - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze Wena z Tobą, umiesz szybko, pięknie i celnie (tu kłania się mój grzech pychy), opisać wierszem i to jak! A co mi tam! Po takim komencie, to nie ma świętych! Dziękuję teraz i zawsze zapraszam - baba
Agata_Lebek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie odrywając zanadto uwagi od wiersza podaję jeszcze jeden link z tą samą piosenką oraz tłumaczenie tekstu. To wszystko naturalnie w tle ;) www.youtube.com/watch?v=JD4hW8Mpjv8 Myślałam że to zabawne, gdy spóźniłaś się na pociąg Gdy zadzwoniłam do ciebie do domu, powiedzieli mi że wyszłaś wczoraj Pomyślałam że to dziwne, gdy znaleźli twój samochód Koło drzewa w Ennis, gdzie się kiedyś spotykaliśmy Droga Isobel, mam nadzieję że masz się dobrze, i to co zrobiłaś jest słuszne To było takie piekło, życzę ci szczęścia, i abyś była bezpieczna dzisiaj w nocy Ten dzień długo się zbliżał i długo jeszcze potrwa Kiedy ostatni dzień się kończy, pomagam mu przeminąć Kochając cię mocniej To kim by został, wszystkie rzeczy których by dokonał Czy kochał by cię i nie zawiódł? Czy byłby silniejszy niż jego ojciec? Nie obwiniaj się, zostaw to w spokoju Droga Isobel, mam nadzieję że masz się dobrze, i to co zrobiłaś jest słuszne To było takie piekło, życzę ci szczęścia, i abyś była bezpieczna dzisiaj w nocy Ten dzień długo się zbliżał i długo jeszcze potrwa Kiedy ostatni dzień się kończy, pomagam mu przeminąć Kochając cię mocniej
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Agatko! Dziękuję za słowa, nie jestem biegła w tym języku, ale mam w pobliżu osobistego tłumacza. Smutne słowa i melodia, bardzo nostalgiczna całość. Jeszcze raz dzięki za życzliwość i poświęcony czas. Ściskam - baba
wanesa_ciska Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jeśli nie możesz kochać najmocniej nie budż skowronków w czas srogiej zimy Ten refren tak wiele mówi , jeżeli czujesz ze nie jest to ta prawdziwa miłość , to nie wzbudzaj niepotrzebnej nadziei ,nie rozkochuj by zostawić póżniej ,,,a cala reszta można czytać i czytać w nieskończoność extra i już,,,pozdrawiam
Judyt Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 hmm..czytałam, J. (: serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że Ci się podoba refren piosenki, początkowo te słowa miały po rozwinięciu stanowić oddzielny wiersz, ale wykorzystałam je do tego wiersza i chyba - dobrze zrobiłam. Bardzo dobrze odczytujesz sens słów. Dziękuję za czytanie i komentarz do wiersza, serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi