-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Nefretete · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tak, owszem, zgadzam się z tobą, że rymy (1,2,5 zwrotka) z zakończeniami -chcie, -szce, -szcie gryzą się , ponieważ to rymy niedokładne — a jednak dopuszczalne pomimo braku w zgodności brzmienia i akcentu (rymy dokładne). A co do metrum, w układzie sylab akcentowanych i nieakcentowanych, wszystko zdaję się być na swoim miejscu, jeśli chodzi wzorzec. Sam zobacz, proszę, choćby na przykładzie, który mi podesłałeś: Wzięty pianista na dołku w Utrechcie _ _ ! / _ _ _ ! / _ _ _ ! / chciał sobie palce poćwiczyć ciut wreszcie. _ _ ! / _ _ _ ! / _ _ _ ! / Klawiszka miała łachotki, _ _ ! / _ _ _ ! / _ ! więc było słychać śmiech słodki _ _ ! / _ _ ! / _ ! co się po całym roznosił areszcie. _ ! / _ _ ! / _ _ ! / _ _ ! Legenda: _ - sylaby nieakcentowane ! - sylaby akcentowane __________________________________ U ciebie z kolei, rymy są dokładne (uśmiech), natomiast w metrum warto zajrzeć — masz rozpiskę ___________________________________ Nie ma czego sobie gratulować, ponieważ limeryki nie są takie proste, jak nam się wydaje: (Źródło)Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Skarbnica wiedzy! Pozdrowienia przesyłam i do zobaczenia się pod innym wierszem -
Przez mariusz ziółkowski · Opublikowano
zagubiłem się w sieci plecionej na twój użytek wczoraj zaczęły wyrastać mi skrzydła nie zdołam ich ukryć przed wieczorem a mieliśmy pójść na kolację może przypomnę sobie co lubię i zgrzeszę zanim przyjdziesz po swoje tak mało czasu zostało do odkrycia imienia już zamykasz drzwi za którymi uśmiecha się do mnie samotność -
Przez Łukasz Jasiński · Opublikowano
@violetta Przecież jestem nowoczesny: we własnym mieszkaniu chodzę nago (nic nie mam do ukrycia) i uwielbiam - seks oralny i analny i witalny, nie mam telewizora i żadnego tam radia - korzystam z internetu, jeśli ktoś będzie ulegał modzie - to nie do mnie - nie potrzebuję niewolników. Łukasz Jasiński
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne