zwykła Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mówiła idź szedł wróć wracał daj dawał wszystko bez wyboru zazdrość wzbudzał też na akord dokładnie według sztancy idealny był tak mieli żyć tysiąc i jedno westchnienie ktoś włożył kij w tryby zacięta płyta chaotyczne przesilenie czołowe zwarcie układ niewspółrzędnych trach pozostały bez palca wskazującego i tenże sam palec z osobna kulawe zdania bez dopełnienia [sub]Tekst był edytowany przez zwykła dnia 03-09-2004 14:00.[/sub]
Illuminacja nocy Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zbyt dużo przedmiotów i straszny chaos.
Hajle Makkabrasje Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 O superancko, wiersz o dobrze zaprogramowanych facetach. Sam mam takie tendencje jak mówią, więc bierze mnie ta poezja. Zwłaszcza, że tak fajnie, inteligentnie i przewrotnie to napisane. Pani jeszcze daleko zajdzie na polu poezji. Pozdrawiam serdeczniasto ! Hajle
zwykła Opublikowano 6 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 [quote=]Zbyt dużo przedmiotów i straszny chaos. hmm ciekawa uwaga, ja jednakowoż pozwalam sobie sądzić, że owe "przedmioty" porządkują pozorny chaos....zaś odnośnie "strasznego chaosu" to odmiennie postrzegam rzeczony twór....raczej sytuowałabym go w kierunku siermiężnej opowiastki..to nawet całkiem możliwe...ale cóż takie też bywają w życiu ;)) pozdrawiam
zwykła Opublikowano 6 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 [quote=] O superancko, wiersz o dobrze zaprogramowanych facetach. Sam mam takie tendencje jak mówią, więc bierze mnie ta poezja. Zwłaszcza, że tak fajnie, inteligentnie i przewrotnie to napisane. Pani jeszcze daleko zajdzie na polu poezji. Pozdrawiam serdeczniasto ! Hajle SPanie Hajle wzruszył mnie nie lada Pana szczery, okraszony osobistym motywem komentarz...postaram się kroczyć na wspomnianym polu dostojnie...zachowując mam nadzieję przykładną świeżość obuwia;)))) pozdrawiam
Michał_Zawadowski Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ten wiersz niesie za sobą sporą wartość dydaktyczną, bo musiałem zajrzeć do słownika, co to jest 'sztanca'. A więc poszerzyłem swoje słownictwo dzięki Autorce:) Co zaś się odnosi do samej treści, to z pewnością jest ona całkiem poukładana, nie można mówić o jakimś chaosie. Ogólnie rzecz biorąc, wiersz czyta się z przyjemnością. Pozdrawiam MZ
zwykła Opublikowano 9 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie dziękuję...ha o zdolności dydaktyczne się nie podejrzewałam nono...cieszy, że mogę się przydać ;)) ukłony
Freney Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Bardzo smaczne napięcia frazeologiczne - a i ton opowiastki bardzo przypadł mi do gustu. Podoba mi się też przezroczystość tekstu: nie ma narzucającego się stylu i - choć być może to kwestia mojego nieoczytania - nie kojarzy się od razu z jakimś tam piórem jakiegoś tam kolejnego wielkiego. Szacunek :)
Rekomendowane odpowiedzi