Gerard Szmidt Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Krztusiły się pola, suche jak ziemia Pękata. Strupy zardzewiałe sklepu, Gniótł ołów słońca, bezkresne jak stepu Powłoki zbóż, bez końca, bez znaczenia. Więc siedzę na betonie sklepu i nic. Nic. Stado trocin na flaneli spija Pot co gęstnieje na torsie. Kurz. Niczyja Pora. Żar na blachach sklepu. Sklepu rys. Krzak włosów skrzepnięty na żylakach nóg. Do roboty cza. Gniecie ołów nieba Powłoki zbóż bez końca i ostów stóg Ostatni toast. Oranżadę latem Lubię – na miejscu – do roboty trzeba. Nic. Butelki gong o sliską ceratę.
Somewhat Damaged Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ciekawie zaczynasz i kończysz - spodobały mi się pierwsza i ostatnia strofa. Środek jednak nie bardzo. Pozdrawiam :)
kasiaballou Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale te sklepy, to pikuś ;) jakieś wysiłkowe, przepoetyzowane metafory - cały tekst przypomina przerośniętą i ciężkostrawną drożdżówkę. nie gniewaj się za te słowa, ale jak nie powiem, obrośniesz samozachwytem i nic z takiego pisania nie będzie. masz chęci i jest potencjał, a na forum jest warsztat - popracuj trochę, bo w tej chwili to nie jest wiersz, nawet jak na początkujących. powodzenia kaśka.
Pan_Biały Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 nie podoba się połamanie wiersza, bo nie ma w sensu, nie podobają się kropki i wielkie litery, bo nic nie wnoszą. Jest kilka trafnych zwrotów ale one nie dają wiersza niestety pozdrawiam r
Liryczny_Łobuz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 A mnie się podoba - sam tak nieraz siedziałem na schodkach GS-u i piłem ciepłe (brrr!) piwo. Niezły nastrój - Pozdrawiam - Marek
Rekomendowane odpowiedzi