Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

człowiek z aluminium

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z pierwszej zwrotki usunęłabym ch. Obrazek się nie zmienia, natomiast znaczeniowo wiersz się rozrasta.

poczuł się gorszy - to najsłabsza część wierszyka. Rezygnujesz z malowania obrazem i walisz wprost nazywając uczucie. Szkoda. Bo podoba mi się prosty język wiersza i umiejętność tworzenia klimatu.
Pozdr.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z pierwszej zwrotki usunęłabym ch. Obrazek się nie zmienia, natomiast znaczeniowo wiersz się rozrasta.

poczuł się gorszy - to najsłabsza część wierszyka. Rezygnujesz z malowania obrazem i walisz wprost nazywając uczucie. Szkoda. Bo podoba mi się prosty język wiersza i umiejętność tworzenia klimatu.
Pozdr.
dziękuję Fanaberko za zatrzymanie i opinię o wierszu
wiem masz rację
z podpowidzi skorzystałam
a z tą resztą muszę podumać bo na razie pustogłowie mam:)
pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Przychodzi taki czas, gdy świat zdaje się rozpadać na drobne kawałki, a bliscy, którzy kiedyś byli naszym schronieniem, stają się jak cienie, które rzucają chłód zamiast ciepła. To czas, gdy codzienne chwile nabierają innego, bolesnego wymiaru – nieoczekiwane konflikty, odizolowanie, choroba, która zdaje się rozrywać nie tylko ciało, ale i duszę. W tym chaosie, gdzie każda scena wydaje się niezrozumiała i absurdalna, pojawia się niewidzialna nić prowadząca do czegoś więcej. Człowiek wchodzi na ścieżkę, która wiedzie go przez leśne ostępy – samotne spacery pośród drzew stają się rozmową z ciszą, odpoczynek nad rzeką przynosi ukojenie, a każdy kamień na drodze staje się znakiem, że ból nie jest bezcelowy. W tych chwilach, choć początkowo pełnych samotności i zwątpienia, zaczyna się odsłaniać głęboka prawda: życie nie jest przypadkowym zbiorem zdarzeń, lecz misterną układanką, w której każda trudność prowadzi do przebudzenia. To właśnie wtedy, w milczeniu natury, człowiek odnajduje odpowiedzi, których szukał całe życie. Dostrzega, że upadek był tylko początkiem lotu w nowe przestrzenie – przestrzenie pełne miłości, zrozumienia i akceptacji. Wszystko, co wydawało się nie do zniesienia, zyskuje sens, a serce zaczyna bić w rytmie harmonii ze światem. Bo przebudzenie nie przychodzi w ciszy wygodnego życia, ale w huku burzy, która oczyszcza wszystko, co nie było prawdziwe. I choć na początku wydaje się, że tracimy wszystko, w rzeczywistości zyskujemy to, co najważniejsze – siebie.  
    • @Leszczym - @Poezja to życie - dzięki - 
    • Nie było choćby krótkiej chwili, żeby w jakimś zakątku naszej wspaniałej ziemskiej cywilizacji, ludzie nie zabijali się na różne ciekawe sposoby.
    • Może to i niepobożne życzenia...
    • Zdaje się, że to prawda, iż w zdrowym ciele zdrowy duch. Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...