Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

trafnie ujęłaś Aniu że na dzisiaj... oby jednak nie na dłużej
może kiedyś... nie będzie już tych z żelaza, marmuru.. może pozostaną tylko z krwi i kości
dziękuję i
odściskiwuję (uważaj bo mocno)
Grażyna
Opublikowano

oj, jest takich aluminiowych człeków, o, jest
ale jest też nadzieja- ta choinka pod pachą
świetnie panno G&K :)))
miło Stasiu że dostrzegłaś tę nadzieję
dziękuję za odwiedzinki i... świetnie
serdeczności
Opublikowano

Z pierwszej zwrotki usunęłabym ch. Obrazek się nie zmienia, natomiast znaczeniowo wiersz się rozrasta.

poczuł się gorszy - to najsłabsza część wierszyka. Rezygnujesz z malowania obrazem i walisz wprost nazywając uczucie. Szkoda. Bo podoba mi się prosty język wiersza i umiejętność tworzenia klimatu.
Pozdr.
Opublikowano

Z pierwszej zwrotki usunęłabym ch. Obrazek się nie zmienia, natomiast znaczeniowo wiersz się rozrasta.

poczuł się gorszy - to najsłabsza część wierszyka. Rezygnujesz z malowania obrazem i walisz wprost nazywając uczucie. Szkoda. Bo podoba mi się prosty język wiersza i umiejętność tworzenia klimatu.
Pozdr.
dziękuję Fanaberko za zatrzymanie i opinię o wierszu
wiem masz rację
z podpowidzi skorzystałam
a z tą resztą muszę podumać bo na razie pustogłowie mam:)
pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @hania kluseczka   Rozumiem Cię!  Właściwie cały ten wiersz to studium stanu dysocjacyjnego, ktrórego częścią jest depersonalizacja. Dlatego w tagach zamieściłam pojęcie "dysocjacja".  Osoba czuje się tak, jakby grała np. "w filmie", a nie fizycznie przebywała we własnym ciele. Traci poczucie bycia autorem własnych myśli czy ruchów, a to prowadzi do poczucia, że fizycznie i psychicznie znika, rozpływa się. Ten uśmiech nie wypływa z jej emocji, jesz "sztuczny".  To rodzaj depresji , ale może przekształcić się w  zaburzenie psychiczne, gdy staje się nieprzerwanym sposobem radzenia sobie z trudnymi emocjami, stresem lub traumą.  Serdecznie pozdrawiam.  @Czarek Płatak   Bardzo dziękuję!  Czasami spotykamy ludzi, których zachowanie w pewien sposób nas intryguje lub niepokoi. :) Też miałam takie "dziwne" spotkanie. :)  Serdecznie pozdrawiam. 
    • Pierdolę Polskę i Polaków!   Wołodymyr Żełeński     
    • Mało czytałem tak poruszających tekstów. Pozdrawiam serdecznie autorkę i peelkę. 
    • @Posem – refleksja to już krok w inny wymiar... 
    • Czasem spiskujemy między sobą i to jest prawda którą trzeba drążyć   próbowałem pozbyć się złych myśli wykonując trening   ale idąc w kierunku prawdy musiałem wiele ryzykować nawet własne życie   mając jednak przy sobie osobę która podziela moje zdanie łatwiej mi było ruszyć do przodu   wiem, że porażka to najgorsze wyjście pozostawia w pustce tak ogromnej że nic więcej nie chcę że nie ma miłości że jestem sam ze sobą i z moją ciemną stroną.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...