Ela_Ale Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Chodzi sobie Rak w ogrodzie znajdzie trawkę, muszek kilka zje je żywcem, bez skrupułów ponaśmiewa się z motylka I do tyłu Do motylków miętę czuje trawkę wodą srebrną zrosi muszkę biedną uratuje gdy coś chce, grzecznie poprosi Rak podbiegnie i ucieka raz przytuli, raz odtrąci białe czasem czarne bywa głupie z mądrym mu się mąci Bacz na Raka, gdy z nim będziesz bo do snu cię ukołysze a gdy już spokoju zaznasz po minucie zmąci ciszę W dół i w górę, w przód, do tyłu raz na prawo, raz na lewo czasem schowa się pod ziemię potem gotów wzlecieć w niebo Po omacku lubi chodzić ale tylko małą chwilkę kiedy znudzi mu się ciemność do ogniska zmierza chyłkiem Spytaj Raka, co jest zacne a co trzeba zawsze zganić powie, że dylemat trudny będzie zwodzić cię i mamić Trudne z Rakiem bywa życie sam się musisz zdać na siebie ale za to jest ciekawie więc – co lepsze – sama nie wiem.
Ela_Ale Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Pozdrawiam Współplemieńców. Zgadza się? Kto jest inny?
zielona dama Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Oj, zdecydowanie się zgadza ;D Pozdrowienia
krzysztof marek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 moja młodsza córcia - wypisz wymaluj Twój Rak :))) zwłaszcza w tej zwrotce: "Bacz na Raka, gdy z nim będziesz bo do snu cię ukołysze a gdy już spokoju zaznasz po minucie zmąci ciszę" Zwinny i sympatyczny Twój wiersz!!! Pozdrawiam serdecznie, Elu :)))
Ela_Ale Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja Ciebie, Krzysiu także, a szczególnie Twoją budzikową córeczkę. Zobaczysz, co będzie później, gdy minie parę latek. Zawsze będę po jej stronie! Całuski dla Obojga.
Rekomendowane odpowiedzi