Fanaberka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Szmery szuranie snop światła na schodach szepty plaśnięcie drzwi ginących w mroku Pan Jurek zamknął oczy
Pan_Biały Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 epicentrum śmierci klinicznej krótko i w temacie nadinterpretacja - może plus pozdrawiam r
Oxyvia Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Aż mnie dreszcz przeszedł... Ależ Ty potrafisz w kilku słowach oddać całą głębię jakiejś wieczności, jakiegoś absolutu! Bo nie tylko w tym wierszu to widziałam! Jesteś Mistrzynią króciutkich form, Bożena! Masz jakąś rodzinę w Japonii? Pozdrawiam i buziam serdecznie! No i ... czekam na cynk, wiesz. ;-)
kasiaballou Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z niewielu cegieł, a duża moc przekazu i doskonale oddany klimat. pozdrawiam kaśka.
Baba_Izba Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Czytałam i nie miałam odwagi zmącić tej ciszy komentarzem. Poprzednicy mnie ośmielili. Przejmujący wiersz. Mnie się kojarzy z umieraniem w samotności, mimo, że wokół być może życzliwi ludzie (szepty i szmery), ale to nie dom, nie mieszkanie i nie rodzina. Pozdrawiam - baba
Fly Elika Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 krótko smutne, i jak Baba Izba zauważyła w tym bolesnym formacie pozdrawiam serdecznie
zak stanisława Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak to jest to właśnie, też tak odebrałam uściski Fan! miło cię czytać :)))
Fanaberka Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Śmierci Pana Jurka domyśliłam się obserwując z okna zachowania rodziny. Dziękuję za opinie o wierszyku. Miło mi, że są pozytywne. Pan Biały - dzięki za odczytanie. Oxy - Chyba nie lubię Japonii. prowadzę badania nad pewnym preparatem homeopatycznym, będziemy musiały sprawdzić skuteczność :-D Kasia - bo to taki temat, że łatwiej. Baba - jeszcze o tym nie myślę, ale czasami czytam, że podobno to zawsze się dzieje w samotności. Fly Elika - smutek obserwatora również krótki. Stasia - pomyślałam, że może to pan Jurek szura na tych schodach i może ze świętym Piotrem tak szepcze ;)) Pathe - ano. Dziękuję :-)
Oxyvia Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie lubisz Japonii? No a haiku? :-) Preparat Twojej roboty koniecznie muszę sprawdzić na sobie. ;-)))
Rekomendowane odpowiedzi