Kamil Ostroga Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 O proszę! Musze powiedzieć - jestem zadowolony, jak ładnie mi się tutaj wpasowałaś, tu się zmieściłaś, tam się wkręciłaś, przyznam, że się nie spodziewałem, bo ja taki zakręcony i zaokrąglony, a Ty taka ostra i tak mostu bezczelna. Z czasem zdziwienie minęło, wspomnienie nawet się zatarło, po przebyciu drogi paru miesięcy podróż jakby cenzura wymazała z pamięci. Wrażenie jakby w tym miejscu był wakat dla Ciebie, puste od czasu moich narodzin których nie pamiętam, teraz każda godzina z Tobą to dzień dłużej, dziękuję, że dajesz mi czas od drugiej do dziewiątej. Tak ładnie pasuje, aż dziw bierze, że tyle lat tu nie było pusto bez Ciebie, a może było? może to, że nie było mi się śniło? Wcześniej chyba w ogóle nie wiedziałem, że to miejsce w duszy swojej zawsze miałem.
Joanna Bernadeta Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Pierwsza i druga zwrotka bardzo mi się podoba, wręcz chciałabym, żeby oddawała czyjś stan ducha.. Po drugiej spodziewałam się, że będzie to wiersz o rozstaniu, a tu - niespodzianka. - przyznam, że się "nie spodziewałam". Rym na końcu mi nie pasuje. Początek super, cacy.
Joanna Bernadeta Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Pięknie dopasowany tytuł. Mnie zmyliła "podróż".
kasiaballou Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 o, proszę; ale gaduła! potykam się o interpunkcję, jakoś mitu_mitu przeszkadza, ponieważ wersyfikacja nadaje odpowiedni rytm i ton - poza tym po dobrej pierwszej strofie, reszta jednak nazbyt prozaiczna. ja nie wiem, czy to jest poezja - ale co mi tam ;) fajne takie i daje do myślenia - poza tym ma... nerwa - a ja tak dziś mam, że podeszło. nie oceniam warsztatu - ograniczam się do tzw. wrażenia - i mnie ono robi ;)) pozdrowienia kaśka
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Muszę przez ę / poza tym nic ciekawego / nieudany jak dla mnie / uszanowanie t /
Kikus Dzikus Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 a mnie intryguje choć fakt że ostania zwrotka szczególnie skopana...
pathe Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 fajny pomysl z puzlem, ale wiersz przegadany
Rekomendowane odpowiedzi