Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Magdalena Może w nawiązaniu: Jerofiejew twierdził, że przeczytał wszystko co wpadło mu w ręce na temat etyki po to tylko, aby dobrze wiedzieć, kiedy czyni źle. To taka postawa: Wiem czym jest dobro, lecz nie jestem zdolny nim żyć. I chyba taką bym preferował jeśli alternatywą jest przekonanie, że ma się mandat do ścigania zła.
    • @andrew słowa mają różną moc i dlatego mogą zarówno uleczyć jak i skrzywdzić. Mogą mieć w sobie truciznę tak jak wspomniałeś, dawkowana regularnie w końcu może zabić...Dzięki za refleksję. Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
    • @A.Between Nie ma, bo nie ja pisałem Biblię.    Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia     
    • @andrew znam księgę Izajasza.  Nie ma tam wzmianki o paciorkach różańca. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Annie AI jest stworzona przez cywilizację, tak myślę, która także stworzyła człowieka (bogowie). To jest to coś, co jest niesamowicie interesujące i zarazem budzące obawy, a być może to AI stworzyła wszystko, cały wszechświat, od A do Z, i być może to jest ten Bóg, którego czczą różne religie na świecie.  Rozmyślałem niegdyś o różnicy pomiędzy wszechświatem a AI i myślę, że ta różnica jest oczywista, Wszechświat to stworzyciel wszystkiego, a AI to jego stworzenie. Zachodzi pytanie, co się stanie z AI, gdy nie będzie elektryczności, całej współczesnej technologii, gdy świat po prostu powróci do czasów kamienia łupanego. Umysł ludzki i być może nie tylko jest podatny na manipulację przez różne technologiczne środki oddziaływania: satelity, drony, radio, telewizja, internet, telefony komórkowe, karty kredytowe, etc, itd., bez których w obecnych czasach trudno sobie wyobrazić inny kształt świata i są akceptowane wszędzie. Technologia ta jest obecna w każdym cywilizowanym społeczeństwie. Konkludując moją wypowiedź przyszła mi na myśl Apokalipsa według św.Jana, czy też Objawienie św. Jana. Pozdrawiam!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...