Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekasz na nowy wiersz o sobie,
Na nowy wyraz utęsknienia. Nie ma mnie! Nie ma!
Ginę w grobie spraw zawalonych, bez półcienia.
Zaraz napiszę na Berdyczów, na poste restante,
Na zapominaj. Albo mnie teraz zjedz i zapij!
Lepiej niż rzuć mnie i przeklinaj!
Nie wygramoli się z pustej studni.
Ani utopi się, zachłyśnie!
Trzask połamanych skrzydeł dudni.
Nawet koszmarem się nie przyśnię.

Opublikowano

Gdzie Ty Krzysiu znalazłeś tu "nadzieję" ? W "połamanych skrzydłach" niestety nie ma już nadziei! Cóż, w wierszach tak bywa;( Jak to w wierszach! Wyraża się nimi emocje, uczucia, znam takich, co kłamią wierszami! Wiersze w ogóle są przydatne do wielu celów, prawda? Cieplutko pozdrawiam! Pa- ra-ra-ra! :)

Opublikowano

Tereniu, dzięki! Nóżki bolą od tupania! Już mi się nie chce "tupać". Wolałabym łagodnie kołysać ciepło w ramionach! Ale poezja, taka mać jedna, nie chce tylko kołysać i tulić! Dzięki "za". Buziaki! Para :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta Na wirusy to chyba nie bardzo cokolwiek pomaga, bo one nie są żywe tak jak bakterie. Może tylko żeby się nie namnażały. Może będzie już lepiej. 
    • oto siedzimy tutaj ty ja i oni i ty masz tajemnice i ja nie jestem szczery na parapecie kwiat rozczapierzył palce walcząc o przetrwanie spóźniona konewka w spóźnionej dłoni wyschnięta twarz zegara z fałdem Verragutha anioł stróż jak hobbit latający tam i z powrotem mosty spragnione człowieka aut szyn pociągów na skraju mój podpis PC i rok lata całe choć zła jest akwarela przez chwilę byliśmy dziećmi i mniej jest tych chwil na lekach choć śpię mniej i miej mnie na względzie kiedy wejdziesz antynomiczne przeklnij i jeśli zechcesz cokolwiek mąci ci umysł zdradź kto mi zapieprzył godzinę twój zwrot po zawrocie głowy spieszą się galaktyki muszą nadrobić w czarną przestrzeń decyzje bez odwrotu jak to ma działać do cholery wytworne perpetuum mobile - ziemia droga ruch (okrężny) ja nietrzeźwy i ty pijana oni i wreszcie bez nich kolor butelek na ścianach centralny punkt wszechświata z dystansem fiksujący soczewkę blisko blisko   i coraz dalej i dalej    dość.    
    • @_M_arianna_W... fajne!
    • Zapytasz: skąd się tam wzięła ta odrealniona istota?   Gdybym go sam nie zobaczył, a on nie prosił mnie o pokarm, uznałbym go za nocną zjawę sunącą poprzez uroczą Grenadę.   Zlazł bezszelestnie z płótna Dalego, ogonem zawijając — flamenco tańczy. Skacze ponad dachami złotej Malagi, zwinny jak kot Don Kichota z Manczy.   Piękny rycerz o pociągłej twarzy siedzi tam ciągle i o czymś marzy. Jakże chciałoby się do niego podejść, zahaczyć w tańcu o gorącą Kordobę.   Uczuciem uderzyć w pierś bailaory, wytrącić jej ze zwinnej dłoni kastaniety, na kopię nadziać wszystkie podniety i tobie je podarować, piękna Sewillo.
    • @Łukasz Jurczyk tak...masz rację  dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@.KOBIETA. dzięki serdeczne  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...