Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 trzymam w słoiku stuletnią pokrzywę zaglądam do niej jak przez wizjer drga wtedy trzeszczy nieznośnie dla ucha łodygi zwinięte w arabską swastykę leżała przez pomyłkę w letniej kwiaciarni na wystawie wypłowiała zmarniała i zżółkła w pogardzie florystów spała na kolcach zagiętych suchych niegroźnych dla palców bez ceny ozdób wazonu z kamionki była o krok od przemiany w jadalny nawóz dla oleandrów mieszkali potem z milczącym bieluniem w czynszowej doniczce na Witkacego do mnie trafiła prawie przez przypadek najpierw poznałem jej narzeczonego
Aleks Kleks Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 podoba mi się ten wiersz, ma taki dziwny, chorobliwy nastrój ale jest on zręcznie wykorzystany z drobnych uwag - nie wyobrażam sobie jak można jednocześnie wypłowieć i zżółknąć ;)
Lena Achmatowicz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 trochę udziwniłes zakończenie, ale jest tu całkiem niezły nastrój. letnia kwiaciarnia? :) serdecznie pozdrawiam
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. letnia, taka altanka, czy stragan... można tak powiedzieć. Ja też wcześniej nie znałem tego terminu ;) Pozdrawiam również
Nessa Isilra Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Surrealistyczna ta pokrzywa ;)
Rekomendowane odpowiedzi