helena09 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Tutaj domy mają kaprysy pozostawiając ściany w innej epoce Czasem pokrywają się widziadłami by przy dźwiękach troparionów w gęstwinie wieczornego powietrza czerwieniały szepty pokutników wymazujących siebie z rodzinnych albumów
Duks Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam. Ciekawy wiersz. Mnie się podoba. Pozdrawiam serdecznie. PS. Wkradła się drobna literówka, powinno być: troparionów. Szkoda by taki drobiazg psuł dobry wiersz.
egzegeta Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie czuję kresowej nuty, ale wiersz do mnie przemawia; pozwoliłem sobie na małe zmianyTutaj domy mają kaprysy pozostawiając ściany w innej epoce pokrywają się widziadłami przy dźwiękach troparionów wieczorami czerwienieją szepty pokutników wymazujących siebie z rodzinnych albumów pozdrawiam
pathe Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 urzekający ode mnie na pewno plus
Baba_Izba Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Interesująca forma i treść. Pozdrawiam - baba
helena09 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 nie czuję kresowej nuty ponieważ to ma być spojrzenie na kresy kogoś kto nie jest z nimi związany emocjonalnie, bez ckliwości właściwej takim związkom ale tez bez bezpośrednich nawiązań historyczno - politycznych pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie czuję kresowej nuty, ale wiersz do mnie przemawia; pozwoliłem sobie na małe zmianyTutaj domy mają kaprysy pozostawiając ściany w innej epoce pokrywają się widziadłami przy dźwiękach troparionów wieczorami czerwienieją szepty pokutników wymazujących siebie z rodzinnych albumów pozdrawiam o! i jest wiersz, któty mi się podoba :) warto przemyśleć propozycję pozdrawiam kaśka
Rekomendowane odpowiedzi