Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Lenore Grey   Czarne tło lasu, chude ciała-drzewa, przyjaciel rozmawiający ze słońcem - scena z obrzeży świata. Ktoś czeka, pyta, odtrąca. Czas się zatrzymał. Nie wiem, czy to życie, czy śmierć, czy pomiędzy. I to jest świetne.
    • @Waldemar_Talar_Talar dzięki za czytanie. Ja też właściwie prawie codziennie zaliczam spacer w lesie, bo przy nim mieszkam. To mój drugi dom, albo i nawet pierwszy:)
    • "Chylę czoło, topię strach / Aż wy wszyscy po prostu znikniecie"   — Soundgarden, "Black Hole Sun"   Aberracja czasu   Komikowi opadła    kopara   Bo zjadł za dużo    kaparów   Przy okazji pizzę    krzywą   Równoległą do czasu   zagięcia  
    • @leszek piotr laskowski     "Prawdę swą pisz, niech ból się wykrwawi" - autentyczność ważniejsza niż doskonałość. Racja!   Napisałeś "Mierząc się z cieniem wielkich poetów" - ale każda epoka zmienia swój kanon, i już teraz "wielki poeta" nie oznacza tego samego dla wszystkich.   Dzisiejsi "mali" będą przyszłymi klasykami - oczywiście nie wszyscy. (Tak jak Norwid - doceniony po śmierci, Emily Dickinson - nieznana za życia, dziś klasyk).   Przeszłe pokolenia będą mieć własnych klasyków. Potrzebują poetów mówiących ich językiem. Czyli teraz piszący nie powinni oglądać się czy naśladować swoich "wielkich".  Oczywiście znać ,( przeciez  znamy Homera i Norwida)  - aby kod kulturowy dziedzictwa ludzkości i dziedzictwa  naszego  - polskiego  nie zatarł się.    Moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam. 
    • @APM nie , nie mieszkam i nie są to moje rodzinne strony ......ale  uwielbiam to miejsce . Moim zdaniem jest tam najpiękniejsza cerkiew na Podlasiu i nurt rzeki Narew , zjawisko bezcenne ! W  Puchłach kręcono zdjęcia do polsko-amerykańskiego filmu My name is Sara .
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...