Piotr G. Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Walca czas zacząć, muzyka już gra, Krok w przód, krok w tył, Wznieść się w górę, To opaść znów w dół, W ten prosty rytm: raz, dwa, trzy, raz, dwa, trzy... Płynąć przez parkiet, Nie bacząc na nic, Lekko w obrotach, w ten prosty rytm: raz, dwa, trzy, raz, dwa, trzy... Szybko i radośnie zataczać kolejne koła, Bo muzyka wciąż gra i wygrywa raz po raz ten prosty rytm: raz, dwa, trzy, raz, dwa, trzy... P.S. Niedawno dokopałem się do tego starego wiersza i tak jestem ciekawy jakby ocenili go czytelnicy.
Fly Elika Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 No technicznie to można powiedzieć bardzo treściwie i taka orgowa poruszanina jak gimnastyka dobra w przerywniku od np. zasiedzenia, pzdr.
Piotr G. Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 dzięki za komentarz, ale niestety nie zrozumiałem go do końca... mimo to pozdrawiam również
Fly Elika Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to tylko techniczny i rytm, to jest czysty zapis :) pzdr.
Piotr G. Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 czyli ocena pozytywna :) ? pzdr.
Fly Elika Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 na takie na trzy strofki, to 3 na // czyli na szynach to wysoka ocena mi się wydaje, powinna cię zadowolić :)?
Piotr G. Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 och dziękuje :) ważne że zaliczone :)
Fly Elika Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo proszę, jak zaliczone kiepściutko cieszy ;]
Fly Elika Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, układ drobnych kroczków na raz, dwa, trzy może to być wstęp do układu z płynnym partnerskim walcem ... walc ma do siebie tą uroczą cechę i klimat tego tu nie ma, próbować trzeba i ładna próba i do zapamiętania :))
pathe Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, układ drobnych kroczków na raz, dwa, trzy może to być wstęp do układu z płynnym partnerskim walcem ... walc ma do siebie tą uroczą cechę i klimat tego tu nie ma, próbować trzeba i ładna próba i do zapamiętania :)) miałam na myśli konkretny walc ujęty w słowa znajdujący się powyżej każdy temat jest dobry jesli jest dobrze napsiany tutaj na temacie się kończy aloha;)
Fly Elika Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie, układ drobnych kroczków na raz, dwa, trzy może to być wstęp do układu z płynnym partnerskim walcem ... walc ma do siebie tą uroczą cechę i klimat tego tu nie ma, próbować trzeba i ładna próba i do zapamiętania :)) miałam na myśli konkretny walc ujęty w słowa znajdujący się powyżej każdy temat jest dobry jesli jest dobrze napsiany tutaj na temacie się kończy aloha;) rzecz jasna zajęłam się tylko tekstem (jak rytmiką) i jego oceną :)))))
Piotr G. Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 jak wspomniałem jest to stary wiersz i myślę, że warto by tam coś dodać, ale nie mam na to czasu więc pomyślałem sobie, że chciałbym wiedzieć co inni będą o nim sądzić
Pan_Biały Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 raz dwa trzy to dobra kapela jest pozdrawiam r
Piotr G. Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 pierwszy raz o niej słyszę, ale skoro jest dobra... :)
Somewhat Damaged Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 "raz dwa trzy to dobra kapela jest" Uśmiałam się :D Sam wiersz jednak mnie nie porwał. Temat można by rozwinąć: "Krok w przód, krok w tył, Wznieść się w górę, To opaść znów w dół" Zamiast suchych, technicznych opisów, skojarz te ruchy np. z sytuacją emocjonalną w związku tańczących ze sobą osób. Cokolwiek. Skupiłeś się na rytmice, na tym, by wiersz brzmiał jak piosenka. A co z przekazem? Pozdrawiam.
Piotr G. Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 i oto mi chodziło, dowiedzieć się o zdanie innych by nabrać chęci i motywacji do poprawy starych zresztą wypocin
Rekomendowane odpowiedzi