Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie jestem warta
żadnej historii
opowiem ci lepiej
o żniwach w etiopii

/dorodni murzyni
zginęli pod falą
głodu/

tu gdzie stoję mapa świata
nie świeci się
zapalnym punktem
a ziemię czuć zdrowym gównem
komórki społeczne oddychają spokojnie
w takt przytulnej demokracji

/budują już trzecią studnię
tylko dwa dni drogi
od domu/

pachnie trupem
gdy upał ścina na puszysto
krew w żyłach
dwunastoletniej matki

/to chyba w kanie
przemieniał
wodę w wino/

teraz mnie zamień
gdy zacznę śmierdzieć
łatwym nieszczęściem

zostaw zdziwienie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Warunki                  Gdyby jakakolwiek osoba zechciała ze mną dobrowolnie zamieszkać, to: na - moich bardzo skromnych warunkach, oto one:   - kopia dokumentu potwierdzająca o doświadczeniu zawodowym: świadectwo - pracy;   - kopia dokumentu potwierdzająca stały dochód, np: umowa o pracę na czas - nieokreślony;   - kopia dokumentu potwierdzająca stopień niepełnosprawności, preferuję - nabytą i dożywotnia: renta - socjalna, minimalny - dochód: tysiąc dwieście siedemnaście złotych i osiemdziesiąt dziewięć groszy;   - kopia dokumentu potwierdzająca brak długów finansowych;   - kopia dokumentu potwierdzająca o czystym koncie prokuratorskim - niekaralności;   - kopia dokumentu potwierdzająca o stanie zdrowia higienicznego, fizycznego i psychicznego - czystości - cielesnej, umysłowej i duchowej.             Przypominam: jestem osobą niesłyszącą, jednak: myślącą - samodzielnie, również: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym - biseksualistą, także: logikiem - pedantem.           W życiu najważniejsza jest wolność obywatelska gwarantowana Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a wolność to świadomość, odpowiedzialność i samodzielność - przeciwieństwo chaotycznej anarchii: prawnej, kulturalnej i etycznej.           A więc posiadam wolność: wolny - czas i wolny - wybór, jeśli ktokolwiek zapragnie poznać realnie moją skromną osobę, to: istnieje warunek przystosowania - jestem zdolny żyć w każdych warunkach życia, które nie ograniczają mojej wolnej - przestrzeni.           Mam czterdzieści jeden lat, ważę: siedemdziesiąt sześć kilogramów, dodam jeszcze wzrost: sto siedemdziesiąt sześć centymetrów i stopy: czterdzieści i cztery - jak u niejakiego pana Adasia M.   Łukasz Jasiński (Warszawa: 
    • najwyższa pora dziś trzasnąć drzwiami a wszystkie lęki spadną jak liście uroki życia ubrać słowami śmiać się radować a szczęście przjdzie   zaryzykować te kilka złotych jakiś kuponik toto lub euro a gdy się przegra nie myśleć o tym jakaś wygrana cieszy na pewno :)))   ps do śniadanka w sam raz    
    • Skomplikowane relacje, życie to bajka:)
    • @violetta   I dzień dobry, pani Wioleńko, a tak przy okazji: warszawskie Śródmieście jest zadłużone na blisko DWADZIEŚCIA MILIARDÓW POLSKICH ZŁOTYCH i to przez kogo? Przez młode kobiety: nie płacą za czynsz, prąd i śmiecie, a kasę od Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Państwowego Funduszu Osób Niepełnosprawnych i Opieki Pomocy Społecznej - non stop - bezczelnie wyciągają! Niestety, niedługo dojdzie do zmiany prawa - Państwowa Służba Urzędu Skarbowego - otrzyma dużo większe kompetencje prawne i nie będzie już - "po znajomości" i "pod stołem" i "po uprzejmości" - osobiście wyrzuciłbym je na zbity pysk - na warszawską kostkę brukową - są wolne miejsca w schroniskach, monarach i noclegowniach! Większość to osoby pełnosprawne i w aktywnym wieku zawodowym, tak: zgodnie z prawem - nie przysługuje im lokal socjalny.   Łukasz Jasiński 
    • @viola arvensis Tak, rzeczywiście bardzo ładne. Czytając, od razu wiadomo, kto był autorem. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...