Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Marek.zak1  dla mnie i jedno i drugie jest procesem tworzenia.  Dziękuję bardzo i życzę udanego dnia. 
    • @bazyl_prost kojarzy z rośliną:)
    • @Nata_Kruk @Nata_Kruk myślę że ta forma tez jest f poprawna, ale jest ale ....... Dziękuje ! 
    • @LessLove tu bardziej inspiracja do gotowania makaronu - al dente.  Faktycznie masz rację l. Jak to mówią - poezja jest wszędzie ;) Dziękuję bardzo. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Migrena zapraszam,  ja zawsze za dużo wszystkiego ugotuje.;)  @Nata_Kruk dziękuję za te serdeczności. 
    • Dobrze radzisz sobie w niebie: żywe kwiaty, jest porządek, biały dywan na podłodze. A to przecież nie początek - bo już dziadku tyle lat, jak odszedłeś w tamten świat. Nic się dziadku nie zmieniłeś, choć minęły prawie wieki. Wszedłeś tak zapracowany, jak pamiętam Ciebie z ziemi, Czy tam w niebie czas zastyga? bo tu u nas szybko mija. Biały dywan na podłodze — nie ma piachu, ani krztyny. A pamiętam, jak wchodziłeś z dworu butami brudnymi. Kto tam czyści buty w niebie? Czy nie tęsknisz hen, za nami?   Co tam robisz całe wieki? Czas inaczej tam pracuje? Tak lubiłeś stawiać domy. Czy się przepracowywujesz? Kto gotuje Ci obiadki, bo nie było w śnie tym babci. Tato odszedł w Twoje ślady, a w tym raju pusto było.  Owszem: schludnie i sterylnie, jasno, czysto, lecz czy miło? Jakby czegoś brakowało, nawet tam, wysoko w niebie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...