Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Dziarsko to musi być z rymem i rytmem :) Ładnie językowo, choć przekaz nie taki idylliczny. Ważne, by rozwiązać pieśń:)
    • Do Ciebie kieruję  tych parę słów. Papier wchłania moje słowa niczym ziemia wodę.   Z nad doliny we mgle poranka i przed wschodzącym słońcem Twoje włosy pachną  zapachem mięty.   Powiewający wiatr rozwiewa wszystkie marzenia. Tylko wyobraźnia sprawia że żyję jakbyś była obok.   Opowiedz o sobie tą część której nikt nie zna. Odkryj tajemnice  o których nikt nie wie.   Zaśpiewaj dla mnie tylko jedną zwrotkę. Ponad głowami tłumu idź ja wyjdę Ci na spotkanie.   Promień słońca pojawia się nad bajeczną doliną. Gromada dzieci biegnie za nimi idziemy my.   Pośród ciszy w dużym domu na starym fotelu stary kot drzemie zajmuje miejsce w tedy gdy Ciebie nie ma.   Nie licz na łaskawość losu bo jest okrutny. Nie będzie mężczyzny który kocha i który nie pozwoli Ci zasnąć.   Czy byłby to Twój świat? Chciałaś tak nie wiele los dał bardzo dużo, szkoda że nie to czego oczekiwałaś.   Zaśniesz w majową noc  bo nie będzie nikogo kto zabierze Ci leki jutro się zbudzisz  jeżeli nie to za tydzień na pewno.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

One chyba jeszcze nie kwitną.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Dagna ;) dokładnie :) Dzięki          @Alicja_Wysocka @Dagna Ponoć o sympatii i antypatii kluczową rolę odgrywa właśnie zapach, którego receptorem jest węchomózgowie, a więc wiele (oprócz serca, które jest dominantą) zależy też od głowy:)            @violetta @Rafael Marius :)) podziękowania       
    • @Laura Alszer Wrzosem, namiętna i do tego zniewalająca...  On, wiecznie szukający... Kobiety solidnie plotą warkocza.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...