Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Ewelina 5 604
proroctwa łasego poety na bakier ze sobą,
rzeczywistość prostacka -
ponad przeciętność ledwie się wychyla,
nie przecina nieba nawet diabelskim nożem
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez tie-break · Opublikowano
Chcę być dla ciebie miastem w deszczu - - nagim, by dotyk mógł zabłądzić między dachami, gdy je wieczór smaga za karę wiatrem rwącym. Chcę być ulicą zawstydzoną natłokiem nazbyt śmiałych pytań oraz tym drzewem, co przez okno cieniem gałęzi cię usypia. Chcę być kałużą, w której gubisz odbicie, złoszcząc się i płacząc; niech beton przetną żywe strugi, wśpiewają w twoje stopy - światło. A jeśli stanę się witryną, stłucz ciemną szybę, bierz co twoje; i tylko później pozwól spłynąć tkliwością modlitw w ciepłe dłonie. -
Przez Lidia Maria Concertina · Opublikowano
Bóg dziś zdjął ze świata czarną chmurę... I co, pogodzili się? -
Przez Lidia Maria Concertina · Opublikowano
Jakie piękne historie miłosne pisze deszcz! Jak bardzo nie chce się wstawać od stołu nakrytego przez wrażliwość! Herbata stygnie. Pokolenia odchodzą, ale nie przemijają. Początek świata? To wszyscy "my" pochyleni nad kubkiem kawy i z mocnym postanowieniem poprawy ... W Paryżu nigdy nie kończy się noc. W człowieku zbyt często nastaje epoka lodowcowa. Bawmy się! Apetyt na życie prosi o menu. Na srebrnej tacy grzech Podano do stołu! Ludzie? Niech dalej śpią, śnią, burzą i kochają. Ja i tak nastąpię. Ostrożnie i ... po nich.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne