Pacyf Opublikowano 17 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 pierwszy z wielu biały płatek chyba zgubił się gagatek zawirował, zanurkował z wiatrem chwilę potańcował nowy swój obejrzał światek prawie już się ustatkował już tak nisko już tak blisko tylko jeszcze srebrnym skokiem w wiatru wczepił się zębisko roziskrzony pędem, lotem… zanim lekko spadł na trawę zasrebrzony, zamrożony pora kończyć tą zabawę rozsiadł się na ziemi wreszcie iskrząc w niebo: gdzieście? gdzieście? bracia! siostry! mroźcie, śnieżcie! w biały puch ten świat ubierzcie! już się widział panem zaspy już koronę srebrną wdziewał i z radości, w swej mroźności flagą bieli już powiewał już mrożąco, czarująco zimną piosnkę zimie śpiewał kiedy nagle dziwnie słaby już nie iskrzy się tak lśniąco jakiś mały i ospały dziwnie płynny nie tak stały westchnął tylko ‘za gorąco’ i rozpłynął się kapiąco a w powietrzu nowy płatek hycnął z nieba w zimny światek zawirował, zanurkował z wiatrem chwilę potańcował śnieżny kwiatek
Leszek_Nord Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Ejże! całkiem dziecinny ten wierszyk, przypomina, że wszyscy pozostajemy w środku dziećmi. Żadnej fałszywej nutki, pyszny śnieżny koncercik:). Pozdrawiam. Leszek
jacekdudek Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i brawo, dodaj jeszcze pare takich i do ksiażeczki dla maluchów, pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 zapraszam na szlif do warsztatu, oder bez limitu - wybacz szczerość, ale P, czy nawet b.zet, to nie tu... pozdrowienia kasia. edit: coś kojarzę, że bywało lepiej - można zniwelować warsztatem te nierówności - pomyśl o tym.
M._Krzywak Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Zaprawdę - niezłe to jest. Na dobrą sprawę przyciąłbym tu i ówdzie, ale swoją klasę to ma. Ja oczywiście zastrzegam, że akurat takiej poezji fanem nie jestem, ale to nie znaczy, że to jest złe. Pozdrawiam.
dzie_wuszka Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 urokliwy, ma parę bardzo fajnych miejsc i obrazów :))
Bea.2u Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :) z przyjemnością zajrzałam pod wiersz, bo wiedziałam już, że znajdę coś lekkiego i przyjemnego w odbiorze :) bajka wierszem o płatku śniegu :)) moje dziecko, znając jego empatię, zapewne żałowałoby biednego płatka, bo w tym wierszu można się z nim zaprzyjaźnić. prezentujesz lekkość i magiczność fabuły. Pogratulować. z dużym wdziękiem :) pozdrawiam /b
Pacyf Opublikowano 20 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Dziękuję ślicznie z odwiedziny. Biję się z myślami co do lekkiego 'przycięcia' wierszyka i jestem wdzięczny za sugestie w tym względzie:) pozdrawiam serdecznie Pacyf
Agata_Lebek Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Fajne to jest :))
Rekomendowane odpowiedzi