Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

A Nysa komnata tan mokasyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mydła wam raz, a bak o towar kot Tom, o te mas. Oni kuso ssa lizak. O Pan oliwa Pani Markiza: bar okopu. Lotem kot o polewa. Wata kawał i skarbu. Ty tan mokasyna nor. Ta trawa no bat, taki lot sam u tara, co zakopała? Złoto gnata zło to natura jaru tan. Oto łza tango to łza łap! Okaz o Cara tu ma stolik! Ta batona warta tron, a Nysa. Komnaty tu brak siła wakat, a Wawel. O potok met! O lup o kora bazi kram! I na pawilon. A pokaz i las sosu kino same to motto kra w otok, a bazar ma wał dym.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Konrad Koper  Bo wiesz,  ten wiersz jest jak ta kałuża - każdy zobaczy tyle, ile się nad nią pochyli.
    • Zaciągam się, wciągam cały dym  Wypuszczę go, jednym wydechem.  Nie pomyślę o wspomnieniu mym! Zamknę się w głowie, jednym oddechem.    Paczce bliżej do pustki, trochę jak mi, beznamiętna, samotna i durna. A w nocy ten sam koszmar mi się śni. Ciemna, pełna lecz bez wieczka urna.    Buch wymyka się spod mych warg, sinych - fioletowych podniecająco obrzydliwych.  Czy wysiłku mego jesteś dziś wart? odpowiedzi brak, mało słów prawdziwych.
    • Przyjechałaś, zobaczyłaś, zabłysnęłaś jak droga mleczna na niebie, dałaś namiastkę nadziei, że życie bywa piękne i inne różne takowe, odjechałaś i zapewne poszłaś do niego, a zaraz potem z nim. Uważałaś  że z nim mozna więcej i lepiej i z planami i że on sprosta we wszystkim. Mało tego, bo chciałaś żebym ja jeszcze wspaniale i cudownie i z gracją i z sympatią i z fantazją to opisał, a zatem wymogłaś na mnie powyższe frazy co do słowa, co do litery, co do kropki i co do przecinka. Wyszła nam - taka nasza - cudowna intryga.     La Bastide, 21.06.2026r.
    • @Natuskaa I choć strop niski, a ziemia ciężka, życzę wam okna na tamtą stronę. tam, gdzie zielone paznokcie dotkną w końcu słońca, a smutki zamienią się w prawdziwy bal.   Pozdrawiam :)
    • @Poet Ka  Tez cień narcystycznej gry, i iluzję, i prawdę jednocześnie.    Bo są tacy, którzy potrafią zakochać się we własnym świetle odbitym gdzieś w świecie. Nie potrzebują drugiego człowieka w pełni, wystarczy im echo siebie.  @Sylwester_Lasota, dziękuję :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...