Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Kwiatuszek    Dzięki Ci wielce.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Kafejka Niezapominajka.   Słyszysz ptaka za oknem… Niesie dobrą nowinę. Usłysz jego trele… pora obudzić się. Zawalczyć o swoje.   To demony w mej głowie, ja nie chcę do ludzi… zostanę we śnie.   Czujesz zapach za oknem… kwiaty mają swą moc. Witają nas o poranku… kuszą zapachem swym. Nie - to poranne wycie aut i smród spalin nas budzi - nie idźmy tam.   Za rogiem mieszkają lody w kafejce, którą znasz. Dobrze nam było tam - pamiętasz?   Nie ma ich, roztopiły się i ciekną po palcach… Jednak świadomie uśmiechasz się. Chcesz wyjść? Opowiem Ci bajkę… podaj rękę. Czujesz ciepło naszych rąk?   Nie ma demonów - jest demokracja.   Pamiętasz? - Czerwony Kapturek, Wilk, Babcia.   Ta bajka musi dobrze skończyć się… Nie bój się wilka. Zawiążę Ci czerwoną wstążeczkę, a życie Noblem jest - pamiętaj.
    • Ważny duch romantyczny ( hejże, hola) czy ważna ludzka dola ? Najistotniejszy temat wolność- niewola.      
    • @wierszyki jejku ja w ogóle nie miałam niczego złego na myśli  Twój komentarz był bardzo trafny i fantastyczny  To ja jestem bardzo oszczędna w słowach  Miałam na myśli to że zazwyczaj zbytnia dosłowność może ludzi bardzo negatywnie zaskoczyć  W dzisiejszym świecie w którym wszystko jest lukrowane i podawane w kolorowych papierkach takie proste trudne przekazy nie znajdują odbiorców  Źle mnie zrozumiałaś  Przepraszam 
    • @Waldemar_Talar_Talar Ładnie-napiszę tak :   Czy łzy są ciszą czy krzykiem w środku? Czy myśl jest cieniem czy własnym początkiem? Idę bez celu więc może odnajdę to, czego szukam w tym, czego nie znam.  Jeśli śmierć to szczerość.  Życie jest próbą a człowiek – pytaniem bez jednej odpowiedzi.    Pozdrawiam 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...