teresa943 Opublikowano 21 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 w depozycie zagubionych na wytartej skórze ślady obrażeń szramy i kilka plam bez imienia na zewnątrz pożółkłe rewersy staroświecko uwodzą snując opowieść o rozczulającym meloniku z dewizką i monoklem od wewnątrz uroczy wciąż mnie pociąga żywiczną iskrą
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Bardzo ładnie ujęta puenta wiersza obrazowo, nastrojowo - super.
Pan_Biały Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 pamiętam z warsztatu i zdania nie zmieniam klimat intensywny i zapach "depozytu" już czuję:) podoba się dobrej nocy r
teresa943 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jadwigo. Serdecznie i ciepło pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mnie cieszy zdecydowanie Pana Białego i miło, że przyciągnął zapach "depozytu"... tak, to szczególna woń, która pociąga i przyprawia o zawrót głowy :)))) dziękuję serdecznie i ciepło pozdrawiam :-) miłego dnia - Krysia
Stanisław Kamykowski Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 zastanawia i z całą pewnością jeszcze dziś do niego będę kilka razy wracał, żeby z każdym przeczytaniem szukać tej najciekawszej interpretacji, pozdrawiam
Franek Kikuta Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Relikty przeszłosci przyciągają mocą wspomnień,ale czy tylko? - życie biegnie dalej. Pozdrawiam serdecznie.
Nessa Isilra Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ; ) Tylko jak ja mam to pociaga rozumiec? Pachnaca fraza. dygam ;)
teresa943 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to miłe...serdecznie zapraszam na poszukiwania :) dziękuję ciepło pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm... czy tylko? W wierszu jest odpowiedź :))) Serdecznie pozdrawiam Franku :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ; ) Tylko jak ja mam to pociaga rozumiec? Pachnaca fraza. dygam ;) Jak rozumieć? Po swojemu... powąchać i ...:):) Dziękuję. Oddyguję wdzięcznie :-) Krysia
Nata_Kruk Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest wiele rzeczy przypominających nam miniony czas, one faktycznie pociągają za "sznureczki" wspomnień, powodując iskrzenie, najogólniej rzecz ujmując. Treść wiersza zamknięta w słowie relikt i dobrze. Pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest wiele rzeczy przypominających nam miniony czas, one faktycznie pociągają za "sznureczki" wspomnień, powodując iskrzenie, najogólniej rzecz ujmując. Treść wiersza zamknięta w słowie relikt i dobrze. Pozdrawiam... :) Tak. "Relikty" pociągają romantycznością i wciąż potrafią wykrzesać "iskrę". Dziękuję Nata. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Oxyvia Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Krysiu, czytam wiersz już kolejny raz, ale nie umiem go skomentować. Są takie wiersze, których nie rozumiem, bo mówią obcym dla mnie językiem - i ten do nich należy. To nie znaczy, że jest zły - to, co piszę, nie jest krytyką. Po prostu nie mam zdania o Twoim wierszu. Pozdrawiam. :-) Joa.
teresa943 Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joasiu, ok. Niekoniecznie trzeba rozumieć, bo któż może poznać od zewnątrz (mam na myśli treść) to, co kryje dusza autora. Są takie wiersze i ten jest jednym z nich, choć sprawa dotyczy życia, ale opisana "językiem" osobistym. Cieszę się, że czytasz i szczerze mówisz o odczuciach. To dla mnie bardzo cenne. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Są takie relikty co potrafią wywołać iskry ale ważne są te których jeszcze nie znamy :)) Ładnie u Krysi jak zawsze Pozdrawiam ciepło i serdecznie:))
teresa943 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Zbyszku! Cieszę się, że także doceniasz urok "reliktów" :))) Dziękuję za miły komentarz. Cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi