Marta R... Opublikowano 17 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Odejdę bo muszę bo serc tych nie ruszę choć smutno mi z tym jest i źle Spróbuję zapomnieć spróbuję Cię wspomnieć choć serce krwawi Tobie i mnie Nie oglądam już gwiazd i księżyc mój zgasł tak mi bez Ciebie jest źle...
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Taki prawdziwy z nutką tęsknoty, podoba się. Serdecznie pozdrawiam Marto
Marta R... Opublikowano 18 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję(był pisany pod takiego jednego uparciucha)pozdrawiam ...
Stanisław Kamykowski Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 z nutką tęsknoty? może i owszem, ale w moim odczuciu słaby technicznie 1. rym "zapomnieć" "wspomnieć" z całą pewnością nie jest wyszukany, a nawet rzekłbym dość płaski 2. "serce krwawi" zwrot z kategorii wtórnych 3. "Tobie i mnie" brzmi jak wciskane na siłę, ponad to sprawia wrażenie chęci zrobienia z tego rymowanki, a nie wiersza 4. pointa nie zaskakuje, nie prowokuje do myślenia, hm... taka oczywistość, której nawet nie chce się mówić, że nie zwrócę na nią uwagi to tylko takie moje subiektywności, pozdrawiam ps. "ż" czy "ź"?
Vera_Ikon Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Niestety, tematyka ckliwa ubrana w niewłaściwe słowa. Ciężko jest pisać o wielkich emocjach, łatwo o banał, chodnikowe rymowanki. Dlatego odsyłam do lektury uznanych poetów. Wiele można się od nich nauczyć, wiele dzięki ich warsztatowi zrozumieć, wypracować swój własny. Proszę się nie zniechęcać. To nie jest krytyka dla popsucia humory, tylko drogowskaz. pozdr serdecznie weronika
Rekomendowane odpowiedzi