Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

WARty honorowe

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo piękny i wzruszający wiersz :),choć nie ukrywam że zrozumiałem go dopiero po głębszym czytaniu. Ale takie są najpiękniejsze,nakłaniają czytelnika do myślenia i przemyślenia treści, a nie tylko przeczytania i zamknięcia strony.
Bardzo mi się podoba wiersz :))

Serdecznie pozdrawiam... :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

pejzaż żaltu jest świetne - niby prosty zabieg a ile znaczeń nabiera. Co do tematyki... także jestem poruszony. Jakby nie można było po prostu pochylić głowy i trwać we wspólnym wstydzie. Nie patrząc kto był kim, kto na kogo, bo przecież granice państw się przesuwają, ich nazwy się zmieniają, a ludzie dalej są ludźmi. Wstydzę się za to co zrobił człowiek, nie ważne, jakiej on narodowości był. Takie jest moje podejście.

Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

pejzaż żaltu jest świetne - niby prosty zabieg a ile znaczeń nabiera. Co do tematyki... także jestem poruszony. Jakby nie można było po prostu pochylić głowy i trwać we wspólnym wstydzie. Nie patrząc kto był kim, kto na kogo, bo przecież granice państw się przesuwają, ich nazwy się zmieniają, a ludzie dalej są ludźmi. Wstydzę się za to co zrobił człowiek, nie ważne, jakiej on narodowości był. Takie jest moje podejście.

Pozdrawiam.
"pochylić głowy i trwać we wspólnym wstydzie" - pięknie powiedziane, tylko skąd wziąć tych pokornych. Pokaż mi chociaż jednego :)
Pięknie dziękuję, ciekawy komentarz Janie Neck.
Pozdrawiam.