Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wystarczyło sprawić
że chcesz wracać

zaskoczona uśmiechem
przyklejonym na dłużej

znów śpię spokojnie
bo pilnujesz moich snów

czasem zdarza mi się płakać
ale ze wzruszenia

gdy całujesz mnie na dobranoc

Opublikowano

Zamiast zaskoczona, wolałabym.. zaskakujesz uśmiechem przyklejonym na dłużej..
bo skoro peelka (już) sprawiła, że chce wracać, to nie powinna być tym faktem
zaskoczona... niech on zaskoczy, że dzięki niej, ma ochotę na ten uśmiech.
Podoba mi się Twoja miniaturka... :)
Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Naram-sin Pytanie w którym użyłam słowo „świadomie” rzeczywiście może budzić wątpliwości co do definicji masochizmu. Chciałam jednak tym samym skłonić do refleksji czy tak naprawdę sprawia nam przyjemność to zamartwianie się i czy właśnie nie dowiadujemy się czegoś nowego o sobie - właśnie tego że możemy być  masochistami myślicielami. Może trochę  zbyt mocno zagłębiłam się by uzyskać głębszy sens - daj znać proszę czy taka moja odpowiedź trochę rozjaśnia :) 
    • @Manek "Jedwab skóry, wypukłości, piękno ciała, Odurzenie, tkliwe włosów przebieranie. Taki drobiazg"– przecież tęsknisz za nim cały Taki drogi, i naprawdę bardzo ważny   Ludzie tęsknią za czułości odrobiną, jakimś gestem, jakimś słowem, przytuleniem. Krzyczą gestem, swym milczeniem oraz miną: "chwila ciepła, a samotnym już nie będę"   Zakładają swój codzienny butny pancerz, lecz płacz w sercach dobrze słychać w nocnej ciszy. Zrozumieli zbyt dosłownie zwrot: "na zawsze" nie umieli coś wybaczyć i są z niczym.   pozdrawiam   nie piszę że się podoba - to jest oczywiste
    • Morze i słońce; wszędzie jasne refleksy.   Wyjawia się znikąd żółty statek.   Powiewa czerwona flaga. Słychać (zło) życzenia.          
    • łączy nas mieszkanie dzieli odmienne zdanie    zostają po nas dzieci  chłodne słowa i śmieci    połączmy więc brzegi nad Wisłą  zanim wszelkie nadzieję prysną 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...