Michał Wilk Opublikowano 12 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Sperma na twarzy i na brzuchu zamglone oczy orzygany krawat nowa koszula i marynarka Malutkie zrozpaczone oczy pokłute wystające żyły na rękach Przejazd kolejowy rozpędzony pociąg plastikowy worek kupa ziemi garstka kwiatów tabliczka nad grobem Żył lat 21 Szukał Miłości Szukał Jednego dobrego człowieka
Marcin Katulski Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zlepek słów. Nie wiem co autor znowu chciał przekazać światu. Pociąg nad grobem? Może pociąg do zakopanego? Taki aromat nekrofilii? A, i obrzygany* krawat. Lecz jeszcze widać dokładne oko alkoholowego snajpera, gdyż zrzygał się tylko na krawat, a nie uświnił nawet koszuli, czy marynarki. Ogólnie- dno.
Michał Wilk Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 otóż po pierwsze napisałem orzygany a nie obrzygany, po drugie trzeba się wczytać trochę w wiersz.. wydaje mi się, że napisałem go dość prostym językiem widocznie nie dla wszystkich.. chodzi o orzygany krawat nową koszulę i marynarkę a z pociągiem chodzi o śmierć pod pociągiem bo zaraz niżej jest o plastikowym worku.. zachęcam do dokładniejszego czytania..
Marcin Katulski Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Orzygany- nie ma takiego słowa. A pan nawet chyba nie zrozumiał przedstawionej przeze mnie satyry. Wiersz jest o niczym, obleśny obrazek, który nie przenosi żadnej myśli godnej uwagi.
Michał Wilk Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 powiem tak wolę pisać proste wiersze ale ukazujące życie takie jakie jest naprawdę a nie jakieś rymowanki np o zachodzie słońca czy przyrodzie.. jednym one się spodobają innym nie ale staram się pisać wiersze, które mają jakiś przekaz i jakieś refleksje a to, że nie każdy to dostrzega to trudno
Marcin Katulski Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę, nie rób tego poezji. Rozumiem, można być oszczędnym w słowach. Można napisać prosto, ale celnie. Nie wiem, czy opisanie obrzyganego krawata, ciała w worku po przejechaniu przez pociąg jest odzwierciedleniem rzeczywistości. Wiemy, wypadki się zdarzają, ale nie widzę sensu, aby napychać tym poezję.
Michał Wilk Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 ja uważam, że potrzebne są i wiersze proste i głębokie i wesołe i smutne itd itp ja nie jestem żadnym poetą ale lubie pisać.. a jednym z moich ulubionych poetów jest różewicz dlatego też może piszę podobny typ wierszy
Rekomendowane odpowiedzi