Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 pytam o dzień wierząc w następny pomyślny wiatr poniesie każde ciche słowo jedynie muszę okupić grzechy nieugłaskane szczęścia innych i te tylko moje z czerwonej gliny formowały mnie kamienie więc marny ze mnie maruder drobiazgów nie liczę wiem niedługo nurt pokieruje i sam się z nim zmierzę a potem już tylko biało jak kiedyś
teresa943 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 "kolejny raz" i ja jestem pod urokiem Twojej lirycznej poezji :))))) w prostych słowach ale skłaniających do refleksji, prowadzisz monolog peela, ktory nie mówiąc wprost, pozwala na dowolną interpretację; wydaje mi się, że nareszcie odnalazł cel w życiu i uparcie do niego dąży, jednak jest bardzo obiektywny wobec siebie i swoich spraw jedynie muszę okupić grzechy nieugłaskane szczęścia innych i te tylko moje chce po sobie posprzątać bałagan i... bardzo go za to lubię :)))) niedługo nurt pokieruje i sam się z nim zmierzę a potem już tylko biało jak kiedyś Zakończenie tchnie ogromną nadzieję, buduje. Ponadto znów widzę klamerkę...bardzo lubię takie logiczne wiązania tytułu z pointą :)))) Ładny wiersz Zbyszku :))))) Serdecznie i ciepło pozdrawiam :-) Krysia (zwariowana fanka)
Judyt Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 bardzo fajnie, zawsze człowiek po oczyszczeniu się jak czysta karta, J. (: płoniaście Zbyszku chyba żeby tak to jeszcze foremnie: pytam o dzień wierząc w następny pomyślny poniesie każde ciche wiatr słowo jedynie muszę o-d-kupić grzechy nieugłaskane szczęścia innych i te tylko moje z czerwonej gliny formowały mnie kamienie więc marny ze mnie maruder drobiazgów nie liczę wiem niedługo nurt pokieruje i sam się z nim zmierzę a potem już tylko biało jak kiedyś
Rekomendowane odpowiedzi