Jan Neck Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 już niemal schwytałem za nóżkę skrzydełko pantofel i piórko pozostało w dłoni a ona swawoli hula jak pchełka za nic ma groźby że kiedyś dogonię bo żywy to pyłek to rtęci kuleczka rozbija się skacze odbija i frunie byleby nigdy nigdzie nie czekać nie zostawać w miejscu nie zanikać w tłumie nie dać się złapać wygasić doszczętnie pokazać kawałek w sam raz ile trzeba by zmrozić świdrować zabronić wydrętwieć z podnietą ucichnąć i skoczyć do nieba
Anna_Para Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Może się Ja Nku za mało starałeś? Ładnie, leciutko. Popraw wers:"nie zostawać w miejscu nie zanikać w tłumie":) Albo nie poprawiaj, jeśli Ci nie zniknęła w tłumie! "nie zostawać w miejscu znikać w gęstym tłumie"- ja bym tak...ale to twój wiersz! I w dodatku ładniutki. Pozdrawiam, Para
Fly Elika Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 żartobliwie wyrachowany zamysł i obrazek niecierpliwości zwłaszcza ostatnia zwroteczka... zaciekawia spojrzeniem... albo może ,jednak troszkę drażnić :) nie znając powodu ... tak mi się nasunęło po czytaniu... to chyba nie o jakimś zwierzaczku ? taka zwiewna lekkość... Pozdrawiam
Jan Neck Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak mam "fazę" to słowa się same układają. Czasem zbyt namolnie - wcześniej było tak: [quote]nie zostawać w miejscu tylko znikać w tłumie Stwierdziłem jednak, że kłóci się to z zamysłem, dlatego jest jak jest. Długi wers, może rytm się nieco gubi, ale nie miałem już pomysłu. Pozdrawiam :) [Edit] A może: [quote]nie zostawać w miejscu czasem niknąć w tłumie
Jan Neck Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojj raczej nie o zwierzaczku, choć różnie to ludzie, a w szczególności poeci, nazywają :). I bardzo dobre spostrzeżenia z tym [quote]zaciekawia spojrzeniem... albo może ,jednak troszkę drażnić :) Pozdrawiam :)
Fly Elika Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojj raczej nie o zwierzaczku, choć różnie to ludzie, a w szczególności poeci, nazywają :). I bardzo dobre spostrzeżenia z tym [quote]zaciekawia spojrzeniem... albo może ,jednak troszkę drażnić :) Pozdrawiam :) tak, zaciekawiło formą i dobranych wyrażeń i sformułowań co do opisu :) śmiesznie i żartobliwie zaciekawiła też ostatnia zwrotka, ale już inaczej, jako twoja chłodna ocena i podsumowanie ... chyba właśnie reakcji autora ? ta drażliwość może być pojmowana dwuznacznie i (jejjejj i jeszcze raz powtórzę :) ) zaciekawiło to odbiór-ocena opisywanej czy autora? zaciekawiło więc pytam ? :)
Jan Neck Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest dwuznacznie, niech tak pozostanie :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 ojejej, ta zwiewność i skok do nieba...to sprytna wieloznaczność i jakby nieco ironii; oczywiście to tylko moje patrzenie, ale nic na to nie poradzę :):) a wiersz mi się podoba :):) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 ojjej teres :), gdyby nie ty nie odczytałabym tego tak irocznie :) pewnie, że znakomicie ujęta ironia, sama tak nie umiem, dlatego przysiadłam :) i dobrze warsztatowo napisany wierszyk, i ten spryt :):) Pozdrawiam autora i teres
teresa943 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Fly za pozdrowienia :):):) dobrej nocki życzę :-)
kasiaballou Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. urocze... pozdrawiam kasia.
Rekomendowane odpowiedzi