Wituś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Oczy II Co skrywają te oczy Jaka postać kryje się za nimi Próbuję cokolwiek dostrzec przez piwny ocean Niestety tonę w nim a razem ze mną moje nadzieje Staram się ratować wypływając na powierzchnię Biorę krótki oddech rozglądam się dookoła i dostrzegam W bezgranicznej ilości złocistego trunku dwie rzeczy Szczerość i wszechobecne szczęście Nie cieszę się tym widokiem zbyt długo Oczy odchodzą w inną stronę
Liryczny_Łobuz Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Całkiem nieźle jak na początek - poczytaj wiersze z Konkursu "Wiersz o miłości" - znajdziesz tam prawdziwe perełki. A z uwag - troche zbyt rozwlekłe (poćwicz Haiku!) i układ wersów powinien być 4+4+2 A tu jedna zwrotka (na podobny temat) z mojej Tfu-rczości :)) I śmieszą mnie ci historycy co spory wiodą nieustannie bo przecież Świat się ... zresetował gdy pierwszy raz spojrzałaś na mnie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości - Marek PS Serdeczne pozdrowienia również dla posiadaczki owych piwnych oczu :)
Wituś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Możesz wytłumaczyć co miałeś na myśli mówiąc "poćwicz haiku!" Piekności nie pozdrowię. To wszystko idzie "do szuflady" :) .
Liryczny_Łobuz Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 OK - PO PROSTU NAPISZ - TEMAT JUŻ MASZ - JEJ OCZY - HAIKU STARAJĄC SIE ODDAĆ NASTRÓJ CHWILI I ZACHOWAĆ UKŁAD SYLAB 5-7-5. A masz dużo w internecie o tej formie wypowiedzi. Uczy lapidarności i celności stylu. Jest trudne - ale pamiętaj, że Autor ma się tak długo męczyć, żeby czytelnik już nie musiał! ;) M.
Rekomendowane odpowiedzi