Jemall Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 klepsydra powoli ubywa piasku łopata za łopatą czasem coś zgrzytnie z czasem zblednie skóra ta szorstka dłużej ze mną zostanie kilka liter właściwie cyfra poziomo
Marcin Katulski Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co chciałeś przekazać w tym wierszu czytelnikowi, panie Jemall?
Jemall Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Witaj (panie) Marcinie A czy możemy to pytanie choć na chwilę odwrócić ? Co wiesz o tym wierszyku ? Jerzy
teresa943 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odbieram ten wiersz jako zadumę o przemijaniu; tak czytam klepsydra powoli ubywa piasku łopata za łopatą czasem coś zgrzytnie z czasem zblednie skóra ta szorstka dłużej ze mną zostanie kilka liter właściwie cyfra poziomo wiersz mi się podoba i przesłanie; zamyśliłam się; zmiany weryfikacyjne są tylko sugestią, decyzja w gestii Autora serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Marcin Katulski Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skąd ta uszczypliwość? Czy nadrabia pan tak, swój kiepski wiersz? Dla mnie to próba napisania wierszu o przemijaniu(tematyka bardzo sztampowa), gdzie przy końcu jest puenta, której nie ma. Prawdę mówiąc, NIC.
Jemall Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat często jest i będzie eksploatowany, także i na tym forum. Nie wstrząsnął ? Nie zależy mi na tym, żeby wiersz powalił na kolana,to moje osobiste podejście, nie szukam natchnienia w wiadomościach telewizyjnych ani słownikach psychologii. Tu czekałem na opinie, za tę o puencie dziękuję . Nie podoba się ? Trudno:)
Jemall Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj , dzięki za przeczytanie, pzdrwm Jerzy
Rekomendowane odpowiedzi