Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wędrowiec.1984 Ze swojego punktu widzenia pisałam, sorry za mój egocentryzm :)   Ale jednak (jak na złość nie mogę znaleźć tego artykułu, ale jak znajdę, to Ci podeślę :)) przeprowadzono ankietę w dwóch krajach - Hiszpanii i Wielkiej Brytanii, z pytaniem,  czy przybranie nadmiernych kilogramów przez partnera/partnerkę jest wystarczającym powodem do porzucenia jej/jego.  Ponad 90% hiszpańskich mężczyzn powiedziała "tak", podczas gdy wśród brytyjskich kobiet było to zaledwie kilka procent. Odwrotne proporcje u obu płci! I powiedz, o czym to świadczy?   

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zgoda. Od siebie dołożę jeszcze, że ważne, żeby zwracać uwagę na charakter i to, jakimi ludźmi są obiekty naszych westchnień, bo mordercy, psychopaci i wszelkiej maści zboczeńcy też mogą mieć wysokie IQ :)   Deo 
    • Jest w tym fajny klimat

Z poza opowieści, głębszy plan :)
    • Gdy występowała zwyczajna gwiazda, grała orkiestra. Na sali drzemał poeta. Gdy zagrano górny ton, obudził się. ( Ożył.) Kwadrans przed końcem; grała usypiająca muzyka. Sprawiała wrażenie pustki. Przedstawienie to performance.  
    • @Sylwester_Lasota :)))  Dzięki, ja również :)   Deo 
    • @Corleone 11 Miło, że się ze mną zgadzasz :) Nadmienię jednak, że formalnie jestem kobietą :)

To celowa zabawa słowem, żarcik taki (z tego powodu kursywa :)) W oficjalnych pismach tak nie robię :)   D. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...