Fly Elika Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Pomijając najgorsze zwiedziła się z kilka razy nie wiedząc co się święci i razi, że z powodu maku zapiszczy w trawie. Przez ten mak skomplikowany, obiekt okazał ciekawy i okazały z przestronnymi oknami i drzwiami, wreszcie schodami z rozmowami. W korytarzu maku echa z przypadku zapytana, zagad-ała. Zdecydowanie w tych sprawach wolała mówić niż słuchać gadania. Znienacka wygadana makówka wyskoczyła z kilkoma ziarnami maku do uszka i dnia następnego. Złapana na maku poduszce poległa zdruzgotana. Ze słów rozebrana z maku wysyp-ała i zamilkła. Potem (...) Coraz częściej zapomin-ała co powiedzieć chciała. Bo to był podstęp panienko makowa! A niech to ... Wiedziała, że mi-ała się oprzeć. Zapatrzona dalej w mak zdecydowała się odmaczyć. Nie zdoł-ała i z makiem wciąż pisała. Tymczasem pomieszała trochę czas i ambaras z ... i do makowania. :)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Czy te wielokropki to ziarenka maku? (...)
Fly Elika Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) te kropki to mak dziękuję za zagłądnięcie
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 przeczytałam i uśmiechnęłam się...przypomniała mi się dobranocka "makowa panienka", ale oczywiście to żart; tak na poważnie, to domyślam się, że peelka chciała "wyrzucić" z siebie uwierające "ziarenka maku", ale jakoś chyba teraz warto "uładzić" formę wiersza - sporo okroić ze słów, usunąć wielokropki i przemyśleć dzielenie wyrazów (chyba zbyt dużo); radziłabym zostawić samą esencję z niedomówieniami, ale oczywiście do Ciebie należy decyzja, ja tylko życzliwie sugeruję Eliko :) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomożesz troszeczkę nie okrajając zbytnio zachowując mak i przedzielenia ...? co by trochę :) z makiem dla wierszyka więcej rytmu zyskało, ponieważ ten rytm mi sie gubi :)) dzięki za wdepnięcie
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomożesz troszeczkę nie okrajając zbytnio zachowując mak i przedzielenia ...? co by trochę :) z makiem dla wierszyka więcej rytmu zyskało, ponieważ ten rytm mi sie gubi :)) dzięki za wdepnięcie przykro mi, ale w takiej posttaci jak chcesz zachować, naprawdę nie mam pomysłu;) spróbuj najpierw sama, to może "załapię" w wolnej chwili...jednak dziś to już w ogóle mam szare komórki "zmęczone" :):) przepraszam pozdrawiam wieczorowo :-)
Joanna eM Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Tak zakręconego wiersza jeszcze nie widziałam... Gubię się troszeczkę Serdecznie :)
cammomille Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 mnie to rozbawiło, i moze autorce o to chodziło by trochę ze swoim maczkiem ... pouśmiechać, rozmieszyć mimo maku, który uspokaja ( podobno:) pozdrawiam ciepło Fly
Fly Elika Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomożesz troszeczkę nie okrajając zbytnio zachowując mak i przedzielenia ...? co by trochę :) z makiem dla wierszyka więcej rytmu zyskało, ponieważ ten rytm mi sie gubi :)) dzięki za wdepnięcie przykro mi, ale w takiej posttaci jak chcesz zachować, naprawdę nie mam pomysłu;) spróbuj najpierw sama, to może "załapię" w wolnej chwili...jednak dziś to już w ogóle mam szare komórki "zmęczone" :):) przepraszam pozdrawiam wieczorowo :-) rozumiem tereso witam porannie :) chce zostawić coś z tej postaci, bo to było śmieszne i z nutą żartobliwą, tak też to starałam sie ująć ...ale rytm wiersza przez to się , gdzieś zagubił i niezbyt dobrze wyszła forma w moim tworku ...( chciałam coś z rytmu... kaczki dziwaczki :)))) może gdy by ci wpadł z esencją jakiś pomysł, to byłoby super :) i łatwiej byłoby poprawić póki co pomyślę co z tym ... pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 ok, jak mi coś zaświta spróbuję, ale to istny labirynt, więc stąd ta trudność... zakręciłaś do zawrotu głowy :):) milego dnia :)
Fly Elika Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niestety, ziarenka się niechcący wysypały :) zdarza się :)) i tymczasem wierszem zakręciły :))) jeszcze raz pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi