teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 naruszając bon ton mylącą niedbałością fałszując zaśpiewaj przy goleniu puść oczko do larum od rana wnerwione dla kurażu prychnij zdystansowany jak młody bóg wznieś się ponad spełniając toast jemiołą będzie zachwycona
Fly Elika Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 jeśli mogę, to pozwolę sobie na uwagę i zapytanie bo na miły bóg :):) jemioła to ładna gałązka, jednak to pasożyt, czy się mylę:) a zatem w jakim znaczeniu tutaj tereso to zapodałaś ? bo w tym co dostrzegłam to na na miły bóg wznieś się ponad spełniając toast jemiołą to może z pewną dozą samokrytycyzmu i żartu mi się nasuwa, ale nic innego mi innego do głowy nie chce przyjść po przeczytaniu :))... to takie moje emocje co do tego wiersza i prychania :( pozdrawiam serdecznie mimo nastroju :)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Pod jemiołą całują się zakochani. Jest symbolem życia bo nigdy nie niezielenieje. Wierszyk dla mnie bardzo czytelny i milutki. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jemioła jest takim półpasożytem, co to żyje w symbiozie z drzewem i mu nie szkodzi jak dajmy na to ... związek "on i ona" (małżeński), co to i "kichanie, prychanie, z górki, pod górę itp", ale jednak wciąż SYMBIOZA :):):) a wszystko to "weekendowo" ujęłam (z przymrużeniem oka), wszak człowiekowi potrzebny relaks, a kiedy jak nie w weekend i do tego letni? cieszę się, że przyjęłaś z dozą "żartu", bo o to chodziło :) dziękuję serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 teraz rozumiem, takie rozumienie też znam ...to bardzo piękne, nie mniej dziękuje za wytłumaczenie i pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 jemioła Krysiu u Ciebie zabrzmiała kusząco:)...na codzień tez by było miło...cmook:)
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, miło mi :):)
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem Beatko, ale często bywa z tym kiepsko, więc dobrze choć od "święta" wznieść toast :) kto wie, może stać się zachętą na co dzień hehe ... jemioła :):) dziękuję cmook :-)
Rekomendowane odpowiedzi