Almare Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dotknij ciepłym wiatrem senną chwilą dźwięcz leśnym echem ciętym kosą żytem lato, lato niesiesz pełny owoc tuż pod skórą porozmawiaj ze mną przez samotną ciszę porozmawiaj nie odchodź
Magda_Tara Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 jaka szkoda, że nie umiem odpowiedzieć tak pięknie :)) lato
emil_grabicz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Sprytnie to napisał był... dobrze się czyta i przywołuje rozmaite obrazy; każdemu inne. lato w polu zamęt sieje, pali żarem płodną ziemię a gdy wiatrem ją wychłosta to znów deszczem na nią leje złotem trysnął zboża łan a w nim chyba dla okrasy jak turkusy i rubiny błyszczą chabry oraz maki pozdrowionka :)
Magda_Tara Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba oraz maki :D co po jednym maku? :(
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. luniesz deszczem rzęsistym i szybko osuszysz zagrzmisz na zakłamanych budząc błyskiem grozę lato lato trwogą zajrzysz w głąb cierpiącej duszy przyglądam się tobie ja pokorny człowiek jak zawsze odejdziesz pozdrawiam Jacek
Waldemar Talar Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dotknij ciepłym wiatrem senną chwilą dźwięcz leśnym echem ciętym kosą żytem Pięknie te dwie - takie bardzo bardzo poetyckie . Wybacz że tylko tyle - pozd.
emil_grabicz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Magdo, sprytna szelmo, masz rację - tam powinny być "maki". Zaczerwieniłem się, jak pomidor. Dojechałaś mnie swą Tarą... hahaha pozdrawiam i z należnym respektem ślę ukłony nadobnej koleżance po piórze. :)
Magda_Tara Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D ;D kocham Cię, Emilu, zresztą już ci mówiłam... :* a godne miejsce znalazłam - pod wierszem Największego Romantyka na orgu i mam nadzieję że się nie obrazi :* a Tara się przydaje... w różnych okolicznościach - czasem zupełnie niespodziewanych :D wiedziałam, co robię :))
emil_grabicz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Magdo, klnę się na wszystkich świętych i dwóch łotrów na krzyżu! Nigdy mi tego nie mówiłaś... takie słowa pamięta się dosyć długo. Ale to nic. Masz za to wierszyk skrojony na miarę Twoich uczuć: Kocham cię taką jak jesteś i jaką nie będziesz, gdy jesteś poważna i jak płaczesz w śmiechu, kiedy mnie całujesz i jak gryziesz w ucho muskając ciepłem swojego oddechu, i... jak skaczesz po łóżku przed pająka cieniem. Kocham jak wspomnienie lata, nocy milczenie i jak błękit nieba, ciepły wiatr od morza i jak zapach chleba. Słucham jak szum wody pośród śpiewu ptaków... Pozdrawiam i znowu rumienię się. Tym razem, jak rabarbar... w kompocie... hahaha dzięki.
Magda_Tara Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mówiłam, ale tak cichutko, że nie słyszałeś ;P no bo jak Cię nie kochać ! za takie imię, za takie wiersze i prozę ! :* :* dzięki :D ;D wierszyk sprowokowany, ale prześliczny i przekomiczny! jeszcze raz dziękuję !!!
Almare Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Dziękuję wszystkim za wizytę, wiersze, zaloty lub umizgi wzajemne, odwiedzających. :))) Poezja łączy ludzi, co udowodnione zostało pod mym kruchym dziełem i trwać będzie, jako dowód, na serwerze po wsze czasy. ;))))))))))) Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dzieło kruche trwać będzie, bo siła jego w kruchości, ściskam Almare :* i dzięki za to porcelanowe cacuszko :))
Almare Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dzieło kruche trwać będzie, bo siła jego w kruchości, ściskam Almare :* i dzięki za to porcelanowe dzieło :)) to dzieło o letniej kobiecie choć jej letniość nie od lata ach, te kobiety!okrutnice!
Nata_Kruk Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Bardzo ładne i... ckliwe, dla mojego ucha... "Lato"... Pominęłabym... porozmawiaj , nie odchodź.... w samym zakończeniu. Pozdrawiam... :)
Almare Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak uzasadnisz, pominę!
Nata_Kruk Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 dotknij ciepłym wiatrem senną chwilą dźwięcz leśnym echem ciętym kosą żytem lato, lato niesiesz owoc tuż pod nagą skórą porozmawiaj ze mną przez samotną ciszę ... bo... skoro ma rozmawiać przez samotną ciszę, to... w domyśle wiadomo, że nie chcesz, by odeszło Mnóstwa gwiazd w tę letnią noc życzę... :)
Almare Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie, nie chcę by odeszła/o, ale ona/ono odchodzi, więc ponawiam prośbę; powtórzenie miało podkreślić i pokazać oddalanie się onego/onej. wierszyk jeszcze wpisaniu, szczególnie zwrotka trzecia jest kłopotliwa - nie poddam się łatwo. dziękuję za rozmowę, pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 a ja kocham to lato...z Twojego wiersza :) i cóż pocznę, że mi się tak podoba? :):):) cieplutko pozdrawiam Almare :-) Krystyna S.
Almare Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cóż poczniesz, cóż poczniesz? albo, albo. wybór nie jest duży. kobiety wiedzą. :))))
Pan_Biały Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 pan romansuje z tym latem, bezwstydnie, na oczach wszystkich i to się podoba. podglądamy, aż pan nas oczarował, zaczarował tym latem.podobało się
Rekomendowane odpowiedzi